Румен Петков: Нужен е дебат на тема „България на другия ден, България след Борисов“

Българските граждани се нуждаят час по-скоро от дебат на тема „България на другия ден, България след Борисов“. Това заяви пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков. Той коментира, че такъв тип дебат е провокиран от факта, че Борисов вече е токсично минало и ако този въпрос не застане на дневен ред още сега, то това ще промени енергията на протеста и ще го лиши от съдържание. Към момента лепнатият етикет на България в контекста на сюжетите от резиденцията на премиера – снимки и записи на разговори – ще стои още дълго върху страната ни и ще дава отражение на лицето и пред света, добави Петков и заяви готовност ПП АБВ да бъде инициатор организатор на една такава дискусия.

В контекста на злоупотребите по най-високите етажи на властта и липсата на морален и професионален кредит на доверие, Румен Петков отново подчерта настояването на ПП АБВ за незабавно спиране на концесиите, заради оспоримостта на процедурите, особено тези, които се отнасят до стратегически обекти  и такива със значение за националната сигурност. Той призова за генерално преразглеждане на концесионната политика и защита на националния интерес, както и за преустановяване на всички сделки, свързани с продажба на държавно имущество.  

„Обявени са концесии за пристанищата във Варна, Бургас, Видин и Русе. Подозирам, че пристанището в Бургас ще се даде на Домусчиев. Дренирането на пристанището във Варна е дадено на фирма, която не притежава нужната техника. Борисов изпълнява всяко желание на Доган. АПИ обяви вчера, че дават 140 000 000 лева на австрийско дружество за надграждане на Тол системата. Миналата година държавата ни бе изхвърлена от Международната морска организация. Сега нашите кораби не могат да пътуват под националния флаг. Това го направиха Борисов и Домусчиев“, коментира още Румен Петков и добави, че обявените от АБВ четири основни приоритета за развитие на страната – селско стопанство, енергетика, транспорт, туризъм – са приносът на партията за бъдещето на Българи в дните след края на управлението на Бойко Борисов.

%d bloggers like this: