film izle

Интерактивно събитие организира RОBOTICSLAB ACADEMY – PLEVEN на 12 септември

Сподели
Етикети

По повод предстоящото STEAM събитие Robotics Lab Research Open Day 2020, в клуба на БТА ръководителите на RОBOTICSLAB ACADEMY – PLEVEN Преслав Гайдарски и Теодор Николов представиха пред медиите идеята за интерактивното събитие в Centrall Mall Pleven. На него ще бъде показана демонстрация на роботи от деца, които се обучаваха през миналата година. Те ще покажат наученото и ще конструират свои проекти. Част от събитието е награждаване на победителите в конкурс за кратък разказ „Имало едно време, един робот”, в който се приканват всички деца на възраст между 7 и 13 години до 10 септември да представят кратък разказ за история с робот. Компетентно жури ще оцени тези разкази, като наградите ще бъдат връчени на 12 септември.

Канят децата на Плевен да участват в конкурс за кратък разказ “Имало едно време, един робот”

Преслав Гайдарски разкри защо е важно стем обучението в училищната среда, особено в този момент на световна пандемия. То се базира на 5 елемента – наука, математика, инженерство, технологии и в последно време изкуство. Основният елемент в него е учене чрез правене, или така наречените „игри чрез забавление”. Всичко това е свързано в контекста на новите т.н. „дигитални деца” , които растат в дигитална среда.

На 12 септември ще бъдат връчени сертификати на децата, участвали в обучение с Лего конструктури в четири основни училища в Плевен – „Васил Левски“, „Йордан Йовков“, „Единство“ и „Д-р Петър Берон“. Обхванати са 160 деца, като средствата за обучение са от Националната програма на министерството на образованието и науката.

По време на интерактивното събитие ще бъде демонстрирана работа с 3D принтер. Много важно за всички деца още от начален етап e у тях да бъде предизвикан интерес към компютърния код, към програмирането и към роботиката. Чистата математика вече не е достатъчна и решаването на определен тип задачи вече не върши работа.

Програма на събитието: 

  • 11.00 – 11.15 ч. Официално откриване и раздаване на сертификати по роботика
  • 11.15 – 11.45 ч. Демонстрация на LEGO роботи
  • 11.45 – 11.55 ч. Награждаване на победителите в Конкурс за кратък разказ “Имало едно време, един робот ”
  • 11.55 – 12.30 ч. Състезание по роботика за най-бързо сглобяване и програмиране на базов LEGO робот
  • 12.30 – 12.45 ч. „Сумо битки“ с LEGO роботи
  • 12.45 – 13.00 ч. Демонстрация на LEGO роботи.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация