film izle

Румен Петков: Енергийният министър Теменужка Петкова трябва да излезе от кабинета си без право на връщане

Сподели
Етикети

До преди месец имах наивитета да съм оптимист за проекта АЕЦ Белене, но изявлението на министър Теменужка Петкова от онзи ден дълбоко ме смути, заяви днес председателят на АБВ Румен Петков. Той припомни думите й, че никой не е казал,че втората ядрена мощност на България ще бъде в Белене. По думите на Петков тази жена има проблем, не може ти да си участвал в министерския съвет, който ти е възложил на теб да започнеш процедурата по Белене в резултат на решение на НС, което е отменило всички решения за спиране на проекта и да говориш несвързани неща.
Според Петков тази жена се нуждае от „бърза помощ” във всеки смисъл, но първо трябва да излезе от кабинета си без право на връщане. Петкова не става за министър на енергетиката, тя удари „големия шлем” в рамките на една година и половина. Ние сме единствената държава, в която цената на газа беше висока – 23 евро на мегават до март месец тази година, а всички останали държави го намалиха през октомври и ноември.
С този удар, който сега нанася на ядрената енергетика – говоря емоционално не защото става въпрос за нашия край, а защото тази женица ще съумее да изгони от България петте най-големи в света и те повече никога няма да се върнат даже и като туристи – „Росатом”, „Атомстройекспорт”, Китайската държавна компания, Южнокорейската държавна компания, „Фраматом” и „Дженералелектрик”. Човек трябва много да мрази държавата си, смята Петков, за да изгони тези 5 инвеститори.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация