film izle

С всеки час от присъствието си вътрешният министър деморализира състава на МВР, смята Румен Петков

Сподели
Етикети

С всеки час от присъствието си в министерството вътрешният министър Христо Терзийски деморализира състава. Този човек трябва да бъде отстранен и изхвърлен от МВР, защото неговото място не е там. Това обяви пред журналисти в клуба на БТА лидерът на АБВ Румен Петков. Той заяви, че още в момента на назначаването му е заявил, че той не става за тази работа.
От АБВ са изпратили вчера заявление по ЗДОИ /Закон за достъп до обществена информация/, което включва 6 въпроса. Според Петков съдържателният аспект е дали МВР използва външни услуги от частни охранителни фирми за обезпечаване на провежданите масови мероприятия в периода от 9 юли до 11 септември. В това число от АБВ искат конкретна разбивка – какъв е численият състав на участвалите в дейностите по охрана лица извън структурите на МВР, кои са фирмите, участвали в дейностите по охраната.
Държим да получим договорите, които са сключени с тези фирми за охрана, настоява Петков. Според него е принципен въпросът какъв е общият числен състав на служителите на МВР, ангажирани в охраната за периода от 9 юли до 11 септември. Въпросът е принципен, защото по информация от министерството неофициално са ангажирани около 15 хиляди служители при 35 – 37 хиляди състав на полицията. Това означава, че на практика България няма полицейско покритие. Това според Петков означава, че Борисов връща жеста на бандитите, като закарва цялата полиция в София и им казва: „Момчета,, действайте, вие ми помогнахте на изборите, аз ви връщам жеста сега”.
Много е важно да се знае каква е организацията по време на работата на Народното събрание, отбелязва Петков. Прави впечатление, че откакто стартира работната процедура в парламента, от 9 сутринта до 1 на обяд сградата на НС е плътно оградена от полицаи. Това според Петков е безсмислено концентриране на полицейски сили и ако това е българското НС, което ще работи плътно оградено от полиция, няма нужда от други аргументи НС да се саморазпусне. Това ще е най-скъпият период от историята на МВР.
Това е и най-жалкият период на министерството – да не се предоставят на съда кадрите от камерите, които съществуват и се показаха по телевизиите, и ги има в столичната дирекция за агитките… Борисов е извикал тези типове, смята Петков. Няма кой друг да им осигури влизането през кордона. Единственият, който има интерес да „окървави” протестите и да ги дискредитира, е министър-председателят и това не е нужно да се аргументира.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация