film izle

Учебната година днес беше открита празнично във всички училища в община Левски

Сподели
Етикети

Песни за любимото училище огласиха площада на град Левски. С усещане за празник, какъвто е бил винаги до сега първият учебен ден, децата се отправиха тази сутрин към родното училище.

Новата учебна 2020/21 година днес беше открита празнично, присъствено  във всички училища в община Левски. Тържества са организирани за първи, пети и осми клас, за да няма струпване в училищните дворове.

Първолачета – 130 деца в общината, прекрачиха прага на училището за първи път. С особено внимание те бяха посрещнати от каките, батковците и учителите в този вълнуващ за тях ден във всички училища.

Кметът на Община Левски Любка Александрова честити новата учебна година на ученици, учители и родители: „Въпреки предизвикателствата, няма да позволим това да ни демотивира за образование. Новата учебна година ще ни направи по-грамотни и по-мислещи, за да отговаряме на предизвикателствата на времето, за да сме си полезни. Пожелавам от сърце да няма дистанционно обучение и виждам това пожелание в очите и мислите на всички ученици и родители. Нека да сме здрави и духът на знанието да ни води!”

Общо 180 деца на 5 и 6 години са записани в предучилищните групи в община Левски. Училищните автобуси ще пътуват по график, за учениците е препоръчително да се возят с маски, информира Петя Чолакова – гл. експерт „Образование, култура и спорт”.

Любка Александрова тази година беше на празника в  ОУ „Христо Ботев”, с. Българене. Кметът на общината приятно изненада всички с празничен поздрав и книги за подарък. „Честит първи учебен ден на всички ученици, учители и родители! Вярвам, че новата учебна година ще ни направи по-грамотни и мислещи българи! Да поработим върху това, и дано не е дистанционно!”

В  ОУ „Христо Ботев”, с. Българене  са щастливи, защото ще учат в красиво училище, което е възродено не само отвън, но и отвътре. Класните стаи и коридорите греят обновени и преобразени. Това сподели Стефания Георгиева – учител по български език и литература. „Сега сме като в приказките!” – споделят и децата .

Кметът на общината днес поздрави лично и ученици, учители и родители в ОУ „Неофит Рилски” в село Обнова.

Най-голямото училище в общината, СУ „Крум Попов” в град Левски, посрещна с вълнуващо празнично тържество учениците от първи, пети и осми клас тази сутрин. Съгласно изискванията за безопасност, по предварително обявен график в училището новата учебна година започна за 535 ученици. Директорът на училището Валентина Дженева приветства топло всички на празника на българското училище и воля за образование.

С пожелание за успешна, ползотворна  учебна година ,отговорност -повече от всякога, от ученици и родители за  спазване на  правилата на МОН, с цел опазване живота и здравето на учениците и учителите, зам.-кмета Кольо Домеников поздрави от свое име ,и от името на кмета на общината Любка Александрова , ученици учители и родители.

С песните на ВГ „Фортисимо”, Любена Стоилкова – талантливата петокласничка с многобройни и участия и отличия в музикални конкурси и предстоящо заснемане на клип към песента”Едно сърце”от участието и в Националния фестивал „Детска мелодия на годината”, стиховете и пожеланията дворът на училището се изпълни с радост.

Петя Чолакова –гл.експерт „Образование ,култура и спорт”пожела успешна нова учебна година на празника  в ОУ „Максим Горки” в Левски.

Коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация