film izle
17 септември 2020, 14:10 няма коментари

ОФК „Спартак” /Плевен/ е изчистил 90 процента от дълговете си

Сподели
Етикети

Общинският футболен клуб „Спартак” /Плевен/ успя да погаси 90 % от задълженията си, които бяха натрупани през изминалите 2 години от предишното ръководство на клуба. Това отчете президентът на клуба Пепо Петков на пресконференция с настоящи и бивши членове на УС. Петков уточни, че изчистените дългове са около 100 хиляди лева и от финансова гледна точка нещата в „Спартак” вече са добре структурирани и подредени.

„Целта ни е да укрепим отбора в тази група, футболистите ни да чувстват сигурност и до година – две да се върнем отново в професионалния футбол.  В ОФК „Спартак” няма задължения към НАП и НОИ и имаме удостоверения за липсата на задължения. Клубът е един от малкото в България, които могат да се похвалят с това. Дори и големите грандове у нас дължат милиони към държавата”, отбеляза Пепо Петков.

Той поясни, че това е постигнато с добра финансова дисциплина и прозрачност и благодарение на спонсорите в лицето на Община Плевен, Общинския съвет и традиционния спонсор „Ефбет”, с когото ОФК „Спартак“ има 5-годишен договор.

Петков призова представители на плевенския бизнес да подпомагат по-активно отбора и гарантира, че техните пари няма да потъват неясно къде.

От ръководството на клуба благодариха на общината и общинския съвет за отдаването на стадиона безвъзмездно. Там беше извършен частичен ремонт, за да може да се получи лиценз и да се играят домакинските мачове в Плевен, а не да се ходи в Ловеч, което чувствително отежняваше бюджета на клуба.

„Спартак” подържа 5 възрастови групи юноши, които участват в различните първенства и там играят 122-ма младежи и деца. Много от тях са ученици в спортното училище, което е ковачница на кадри за спорта, който развива младежта и ги предпазва от негативните явления в обществото.

В момента 12 от футболистите в мъжкия отбор на „Спартак” са под 21 години, четирима са на 18 години, отбеляза новият член на УС Борислав Георгиев. Според него в последните няколко години се е работило „на парче” – вземани са опитни играчи, но на застаряваща футболна възраст над 30 години, при което при влизане в „Б” група миналата година се е видяло, че с тези играчи няма как отборът да е конкурентен. Необходими са 1 – 2 години, в които младите футболисти да получат необходимия опит и когато те са готови – тогава „Спартак” ще атакува отново професионалния футбол. В момента отборът е на 6-о място с 9 точки в трета лига – 3 победи и 2 загуби.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация