film izle

Люси Дяковска представи „Аз съм Кайлъка“ пред плевенската общественост

Сподели
Етикети

Фондация „Аз съм „Кайлъка“, създадена от певицата Люси Дяковска, беше представена пред плевенската общественост вчера. Какви са целите на сдружението и как могат да се включат желаещите да подобрят състоянието на това природно богатство, бяха част от темите, представени пред присъстващите в зала „Емил Димитров“ на НЧ „Съгласие 1869“ – Плевен. В срещата участие взеха доброволци, приятели и съмишленици на Люси Дяковска, участвали в учредяването на фондация „Аз съм Кайлъка“. Певицата подчерта, че освен доброволци, в каузата по опазването на парка трябва да се включат и институциите. В тази връзка зам.-областният управител, д-р Красимир Трифонов, сподели пред присъстващите, че според него преди години е сбъркано нормативното уреждане статута на парка. Той обеща съдействие на фондацията при придвижване на административните въпроси, свързани с парк „Кайлъка“.


Доц. Росен Цонев представи биологичното разнообразие на парка в мултимедийна презентация, като акцентира върху това, че „Кайлъка“ е част от европейската мрежа „Натура 2000“.
На път е да бъде възстановена електроснабдителната мрежа като се намери решение за заплащане на тока, сподели Люси Дяковска пред присъстващите част от идеите за бъдещето на парка. Сред тях са още езеро с водни лилии, музей за „Кайлъка“ и др. Актуална информация и диалог ще поддържа фейсбук страницата на фондацията, която може да харесате ТУК

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация