film izle
19 септември 2020, 10:02 няма коментари

Охранител, прострелял смъртоносно крадец на територията на „Рафинерия Плама“, застава пред ВТАС

Сподели
Етикети

На 21 септември, понеделник, от 13.30 часа състав на Великотърновския апелативен съд в поредно заседание ще гледа дело срещу Митко И. Г. (р. 1949 г.)

Със своя присъда от 11.12.2019 г. по НОХД 228/2017 г., Окръжен съд – Плевен е признал подсъдимия Митко И. Г. за невинен в това на 12.04.2016 г. в землището на с. Дисевица, обл. Плевен, на територията на промишлено предприятие – „Рафинерия Плама“ АД – гр. Пловдив, като длъжностно лице, на което е възложено да изпълнява със заплата постоянно работа свързана с пазене на чуждо имущество на друго юридическо лице-охранител в „Груп-7“ ЕООД гр. София, при изпълнение на службата му по недопускане на кражби, разхищения и несанкционирано проникване в обекта – промишлено предприятие „Рафинерия Плама АД“ – гр. Пловдив, умишлено да е умъртвил Киро И. М. от с. Дисевица, обл. Плевен.

На основание чл. 304 от НПК, първоинстанционният съд оправдал изцяло подсъдимия по повдигнатото му от Прокуратурата обвинение по чл. 116 ал. 1, т. 2, вр. чл. 115 от НК.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивен протест от Окръжна прокуратура – Плевен и въззивна жалба от частните обвинители.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация