film izle
21 септември 2020, 14:44 няма коментари

С фестивал „125 години ТПК – в подкрепа на хората с увреждания” в Плевен ще отбележат 125 години от първата кооперация у нас

Сподели
Етикети

Плевен е един от осемте града в България, в които ще се проведат мероприятията от общонационалния фестивал за отбелязване на 125-годишнината от първата кооперация у нас. Това заяви дългогодишният председател на Окръжния съвет на ТПК в Плевен Пенчо Карагьозов на пресконференция в клуба на БТА при представяне на събитията за отбелязване на годишнината.

Карагьозов даде думата на новия председател на ОС инж. Данаил Начев, който е основният организатор на фестивала в Плевен.
Откриването на форума е на 23 септември в 10 часа пред читалище „Съгласие”, поканени са като официални гости кметът на община Плевен и председателят на Националния съюз на ТПК в България. Веднага след откриването гостите ще могат да разгледат фотоизложба, която отразява миналото и настоящето на кооперативното движение в България, отбеляза председателят на ОС на ТПК в Плевен инж. Начев.

Откриването на спортния форум на 23 септември ще е в 11 часа в градската градина, на алеята до читалище „Съгласие”. Проявата ще покаже преминаване на определен маршрут от трудоустроен човек, подпомаган от здрав. С това искаме да покажем, че в нашите предприятия сме загрижени за хората с намалена трудоспособност и ги подкрепяме, поясни инж. Начев. По думите му това ще е един символичен маратон, на който ще бъде показано, че винаги има какво да се желае за осигуряването на по-добър живот на хората с увреждания. Маратонът е на олимпийския принцип – за участие, а не само за победа.

По програма в дисциплината са включени 10 трудоустроени, които ще бъдат подкрепени от 10 здрави, които ще преминат велоалеята до читалището. Целта на маратона е да се създаде усещане за сплотеност между хората с увреждане и здравите хора, като се изтъкне  важността на работа в екип за успеваемостта на задачата.

ТПК „Мара Денчева” , която ръководи инж. Данаил Начев, е една от най-големите в северна България и е пионер в изграждането на соларни елементи за производство на електроенергия. Предприятието е и едно от първите в региона и по инсталиране на зарядни станции за електроавтомобили. В кооперацията основно се произвеждат облекла за чужбина, а напоследък е актуално и производството на защитни маски. Досега са произведени над 300 000 маски, които основно са изнесени във Франция и Германия.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация