film izle

RoboticsLab Academy – Pleven взе активно участие в „Робо дни 2020“

Сподели
Етикети

Новата учебна година в Академията ще бъде открита на 01.10.2020 г., в момента тече записването на желаещите ученици

RoboticsLab Academy – Pleven взе активно участие в „Робо дни 2020“, което се проведе на 19 и 20 септември в София Тех Парк. „Робо дни 2020“ е двудневно образователно демонстрационно събитие, което цели да разгледа ролята на образователната роботика и покаже перспективите за ученици, родители, учители и компании. Събитието се организира от Професионалната асоциация по роботика и автоматизация. По време на „Робо дни 2020“ преподаватели, младежи, иновативни компании, представители на държавни институции и предприемачи представиха образователната роботика под нова светлина.

Плевен бе представен от Симеон Гергов, Зариен Първанов и Виктор Боев – ученици от 5-и и 6-и клас, част от RoboticsLab Academy – Pleven, и техния ръководител Теодор Николов.

Целите на „Робо дни 2020“ бяха следните:

  • Представяне обединението на клубовете по образователна роботика чрез отделни панели и кратки видеа.
  • Популяризиране образователната роботика сред младежи, родители и учители;
  • Разглеждане ролята на STEM в модерното образование;
  • Представяне на български роботи, създадени от младежи;
  • Дискусия за ролята на бизнеса и възможностите на дуалното образование.
Информация и снимки: Преслав Гайдарски

По време на форума Теодор Николов изнесе презентация на тема: „Интеграция на роботика и програмиране в училищното STEM образование“. Щандът на RoboticsLab Academy – Pleven предизвика голям интерес, като нашите представители показваха на малките посетители възможностите, които предоставят LEGO роботите. Особен интерес предизвика представянето на проведените два Роболагера, които за втора поредна година доказаха необходимостта от съчетаване на STEM обучение и почивка след природата.

Новата учебна година в RoboticsLab Academy – Pleven ще бъде открита на 01.10.2020 г., като в момента тече записването на желаещите ученици.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация