film izle

Да отидем на работа без автомобил днес, призовава Община Плевен

Сподели
Етикети

Днес, 23 септември, служителите в администрацията на Община Плевен подемат инициативата „На работа без автомобил”. В този ден те ще стигнат до работните си места пеша, с обществен или с алтернативен превоз, без да използват колите си. Инициативата е част от популяризирането на екологичните начини за придвижване в градска среда по повод Седмицата на мобилността, като мотото на европейската инициатива тази година е „Избери как да се придвижиш”.

От Общината се обръщат към всички с апел да се присъединят, като в този ден изберат алтернативно на автомобилите придвижване до работното място. Плевенчани могат да се включат и в Националния конкурс „Нестле за Живей активно”, ако разполагат с мобилно приложение на телефона или друго устройство за измерване на крачки. Изминатите крачки на 23 септември може да удостоверят чрез снимка, която да изпратят на електронна поща: s.todorova@pleven.bg до края на м. септември 2020 г.

Тази инициатива е част от участието на Община Плевен в Националния конкурс „Нестле за Живей активно”, подкрепен от Националното сдружение на общините в България.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация