film izle

Двама ученици от плевенски училища са с положителни проби за COVID-19

Сподели
Етикети

В две плевенски училища са установени положителни проби за коронавирус. Създадена е нужната координация по отношение на регистриране на положителни на коронавирусната инфекция в учебните заведения на територията на област Плевен. В това бе категоричен директорът на РЗИ-Плевен д-р Гарев на днешното заседание на областния оперативен щаб за COVID-19.

Снимки: Областна администрация – Плевен

Областният управител Мирослав Петров изиска актуална информация за предприетите действия и актуалната обстановка от началото на учебната година. След установяването на ковид инфекция при две деца от две плевенски училища – НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен и Езиковата гимназия, от РЗИ – Плевен са направени 60 PCR теста, които са отрицателни. Чакат се резултатите от още 3-4 проби, уточни д-р Гарев. Иначе двете деца са добре и са на домашно лечение. Началникът на РУО Плевен Албена Тотева потвърди, че директорите на учебните заведение на територията на област Плевен са подготвени да реагират своевременно и ефективно при съмнения за COVID. Ясен е алгоритъмът на работа. Работи се в добро и ползотворно сътрудничество с РЗИ – Плевен.

За периода 8 – 22 септември регистрираните с COVID-19 в област Плевен са 20 души, карантинираните – 92, хоспитализирани – 3, а за последната седмица има 1 починал, информира директорът на РЗИ – Плевен.

По време на заседанието на щаба областният управител Мирослав Петров постави въпросът и за превантивните мерки срещу корона вируса по повод предстоящите частични избори в с. Бохот на 27 септември. Дискутирани бяха възможностите за гласуване на трудно подвижни хора в мобилни секции. На този етап в ОИК няма подадени заявления за разкриване на мобилна секция. Но окончателно това ще стане ясно в петък.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация