film izle

Румен Петков: САЩ да не мълчат за шкафчето на Борисов

Сподели
Етикети

Ако САЩ мълчат за шкафчето на Борисов – означава, че това е най-голямата подлост към партньор и че ценностната им система е срината. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков на пресконференция. На срещата си с медиите той засегна редица теми, сред които сделката за самолетите F-16, протестите и политическия проект на Цветан Цветанов.

„Правителството скри, че освен тези 2 млрд. и 300 млн. за самолетите, ще трябва да платим още 500 млн. лв. за изграждане на инфраструктурата в Граф Игнатиево и 300 млн. лв. за второто летище в Безмер, т. е. още близо 1 млрд. лв. Превеждайки тези огромни пари на братските САЩ Бойко Борисов плати такса спокойствие, да не се занимават с него в този период от време, коментира още Петков.

„Бойко Борисов плати 2 млрд. и 300 млн. наши пари за да си плати такса спокойствие. Ако САЩ мълчат за това шкафче с един милион евра и няколко кюлчета злато, това е най –голямата подлост, която проявяват към партньор. Това означава, че при тях ценностната система е срината“, каза още Румен Петков. 

„Плановате на Lockheed Martin предвиждат производството на  F-16 да приключи 2026 – 2027 г. Ние си купуваме самолети от миналото. За същите пари можеше да купим 16 европейски самолета с много по-богато оборудване и въоръжение. Това престъпление на Борисов е мотивирано само от едно – такса спокойствие. Ще бъда щастлив, ако Майкъл Корлеоне, пардон Майкъл Помпео ме опровергае. Ако ме опровергае, значи, че в Щатите има остатъчен морал“, допълни още Румен Петков.

„Има един голям въпрос, на който българското правителство не желае да отговори и то е какъв финансов ангажимент е поет към Lockheed Martin . Има твърдения, че финансовият ангажимент включва още една доставка на самолети от този тип и отиваме към 5 млрд. долара. Ако това е така, направено за д гърба на НС, това, че Гешев трябва да  си върви няма спор, но трябва да намерим прокурор, който ще изпоарестува тази шайка“, допълни още Румен Петков.

Темата за протестите също бе сред засегнатите на пресконференцията на АБВ.

„Завършвам с няколко думи за протеста. Борисов го е страх неистово от предсрочни избори. По една причина – служебното правителство. Страх го е съвършено основателно. Ако служебното правителство има сериозен вътрешен министър, му трябват не повече от 3 часа да арестува Борисов“, коментира още Румен Петков. Според него Борисов умира от страх, че един сериозен външен министър на петата минута от влизането си  в кабинета е пратил писмо на испанския си колега как върви разследването в Барселона.

Според него Борисов не бива да се страхува за физическата си сигурност, защото всички ще искат да го видят обвиняем и никой няма да рискува да се лиши от това удоволствие.

Румен Петков коментира и  политическия проект на Цветан Цветанов.  „Това е периодът, в който са ползвани 15 хил. СРС-та годишно. Аз съм подписвал не повече от 6 хил. 15 хил. е ненормално много. Такава полицейщина е в уродливи параметри. Ако това искаме, е друг въпрос. 6 апартамента с две милиционерски заплати, в седмия спира асансьор в хола, това ли искаме?“, каза още Петков.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация