film izle
27 септември 2020, 11:25 няма коментари

Две деца от арт школа „Колорит” са победители в конкурс за рисунка в Иран

Сподели
Етикети

Седемгодишният Мирослав Лазаров и десетгодишната Лилия Янкова от арт школа „Колорит” са победители в световен конкурс за детска рисунка на тема „Здраве през пандемията корона вирус”, провел се в Иран. За това инфирмира Майя Ананиева – ръководител на арт школата. Техните рисунки са сред 12-те най-добри творби, отличени със специална награда. Така Мирослав и Лилия получават официална покана, заедно със своя арт педагог Майя Ананиева и придружаващ родител да участват в арт фестивала в столицата на Иран, град Техеран и на церемонията по награждаването на 8 ноември 2020 година.

Деца от 33 страни от различни континенти са рисували през времето на карантината своята представа за борбата с корона вируса и са пресъздали своите емоции, своите мечти и надежди. Лилия печели престижната награда със своята живописна творба „Пандемията – да свършва, да играем навън”, Мирослав е отличен за акварелната си рисунка ”Побеждаваме вирусите”.

Конкурсът се организира от в рамките на 6-ия Международен фестивал на картини за педиатрични пациенти /IFPPP/. Педиатри от цял свят, обединени в „Група за здраве и изкуство” /HEART/ работят за благородната кауза – поддържане на психичното здраве на болни деца по целия свят, организирайки благотворителни церемонии, изложби на картини, книги и играчки под девиза: „Донеси усмивка на биещо сърце”. Този успех е изключителен, защото творбите си Мирослав и Лилия са създали по време на експерименталното онлайн обучение в арт школа „Колорит” по време на карантината.

26.09.2020г.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация