film izle

Франкофони в действие: В ПГПЧЕ – Плевен честваха с няколко инициативи Европейския ден на езиците

Сподели
Етикети

Представлявани от 27-те държави членки на Съвета на Европа, 800 милиона европейци се насърчават да изучават повече езици както в училище, така и извън него. Съветът на Европа окуражава многоезичността на континента с убеждението, че езиковото многообразие е средство за постигане на по-добро междукултурно разбирателство и ключов елемент от богатото културно наследство на Европа. 

Европейският ден на езиците се чества ежегодно на 26 септември по инициатива на Съвета на Европа със седалище в Страсбург, Франция от 2001 г. 

Учениците от френските паралелки VIIIe и IXe на ПГПЧЕ – Плевен честваха този ден с няколко инициативи.

Марина Димитрова, Кристиян Караджов, Елена Алексиева, Анна Дамгова, Вероника Генчева подготвиха презентации: за многообразието на езиците в Европа; за европейския ден на езиците; за историята на изучавания от тях френски език и неговите фонетични правила. Рисунката е дело на Мария Йорданова от IXe. 

Франкофоните от девети клас изработиха портфолио, самооценка за владеенето на чуждите езици.

С любезното съдействие на госпожа Мая Тодорова, Директор на „ Alliance française “, град Плевен, бяха раздадени и книги от френски издателства. Четенето на литература в оригинал е предизвикателство за съвременните младежи.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация