film izle

Прекрасните пластики и картини на Убавка и Костика отново се събраха в обща изложба

Пластики, картини и рисунки на Убавка Тончев и Константин Симеонов – Костика отново се събраха в обща изложба в Арт център Плевен. Въпреки че от година Костика не е част от земното, неговите творби – запазени и завършени с много любов от съпругата му, заеха своето място в арт пространството.

„Костичето присъства и тази вечер със своите творби и с последните пластики, които Убето успя да реализира материално. Всички сме свикнали да мислим за тях като творчески тандем, като един символ на прекрасни човешки взаимоотношение, в едно дъло разбирателство и сътрудничество в живота и изкуството”, сподели пред многобройната публика галеристката Светла Тончева. В тази изложба присъстват и много от новите творби на Убавка, рисувани в една нова за нея техника – рисунки с пастел.

„Има хора, които потъват в мъката си. Но има и друг начин да победиш болката – чрез работата си, чрез творчеството. Такава е Убавка. Тя преодоля загубата и продължи да създава прекрасните си творби, не остави болката да я смачка”, каза при откриването кметът на община Плевен Георг Спартански.

Съвсем скоро – на 31 октомври, отново в Арт център Плевен ще се състои поетичният спектакъл по стихотворения, инсперирани от конкретни творби на Костика и написани от поетесата Весела Томова.

Коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация