film izle
16 октомври 2020, 16:58 няма коментари

В Плевенския съд отложиха делото срещу трима непълнолетни, пребили и ограбили баба

Сподели
Етикети

За нова дата насрочиха и дело за данъчни измами

На 15.10.2020 година, състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело №287/2020 година, което е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, срещу В.С.Д, П.Т.В и Я.Б.И. и тримата непълнолетни, и тримата живущи в село Б., община Долни Дъбник, обвинени в това, че:

На 07.01.2020 г. в с. Б, като непълнолетни, могли да разбират свойството и значението на извършеното и да ръководят постъпките си, в съучастие като съизвършители помежду си, са отнели парична сума в размер на 140 лева, от владението на осемдесет и две годишната Ц.С.Ц., като употребили за това сила и грабежа е придружен със средна телесна повреда, изразяваща се в трайно затрудняване на движението на левия й крак.

За това престъпление закона предвижда наказание лишаване от свобода до 5 години.

В насроченото за тази дата съдебно заседание, не са се явили подсъдимите, както и техните родители. Причината за това е, че всички те са нередовно призовани. Това означава, че призовките изпратени до тях не са им връчени, тъй като не са били намерени на адресите известни на съда. За следващото съдебно заседание, призовките им ще бъдат изпратени за връчване с придружително писмо до длъжностните лица, които се занимават с връчването, с указания към тях. Следващото съдебно заседание е насрочено за 04.11.2020 година.

На 15.10.2020 година, състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело №520/2020 година, което е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, против К.Л.З., на 68 години, от гр.Плевен, обвинен в това, че:

През периода 01.04.2016 г. – 14.10.2016 г. в гр. Плевен, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на управляващ и представляващ събирателно дружество, избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери – 200 713,85 лв., като потвърдил неистина в подадени справки-декларации – престъпление по чл.255, ал. 3, във вр. с ал. 1, т. 2, пр. 1, т. 6, т. 7, във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК.

В проведеното съдебно заседание са разпитани явилите се свидетели, а подсъдимият е дал обяснения за случилото се. Тъй като не са били редовно призовани всички свидетели по делото, това е наложило отлагане на същото. За следващото съдебно заседание ще се направи опит да бъдат призовани всички останали свидетели, за да бъдат разпитани. Делото е насрочено за 18.11.2020 година.

Коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация