film izle

Димитър Пенев представи пред плевенчани най-новата си книга „Стратега“

Сподели
Етикети

Треньор номер 1 на българския футбол представи най-новата си книга „Стратега”, написана в съавторство с журналиста Иво Тонев, който е родом от Плевен. Събитието се състоя снощи в зала „Катя Попова”.
Книгата на Димитър Пенев от броени дни вече е на пазара и всеки от присъстващите на представянето можеше да я закупи от импровизирания щанд и веднага да получи автограф от Пената. Трудът около написването на „Стратега” е отнел малко повече от година, книгата съдържа 264 страници и е илюстрирана с над 200 фотографии. Някои от снимките виждат „бял свят” за първи път и дори авторът се е чудел откъде са се намерили.
Автобиографията отразява живота на Пенев от ранна детска възраст, през участието му в „Локомотив София” и ЦСКА, където постига едни от най-големите си успехи и незабравимото лято на 1994 година в САЩ, като национален треньор на българите.
Пената не се е променил през годините, до голяма степен хората го познават като народен, земен човек и това личи от всеки ред на литературния продукт.

Пената отказа да коментира голяма част от съдържанието на автобиографичната си книга, за да бъде интересно на бъдещите читатели, но все пак си спомни за някои срещите със „Спартак“ (Плевен) и традиционният противник „Левски”.
По време на представянето водещият на вечерта Веселин Плачков декламира стихотворението „Чудото” на Илко Иларионов, дългогодишен директор на плевенския театър, за Пеневата златна чета на Световното в САЩ.
На въпрос от публиката дали може да се повтори българското представяне на българския футбол от Световното в Америка през 1994 година, Пенев отговори, че това може да каже само баба Ванга. Според съавтора на Пената Иво Тонев, това може да се случи само ако върнат Димитър Пенев като национален селекционер на българския отбор.
Кметът на Плевен Георг Спартански призна, че през цялото време на представянето тази вечер се е усмихвал през маската си.
„Вие давате повод на хората да се чувстват щастливи, вие давахте повод на всички хора да се чувстват щастливи, че са българи…”
Спартански връчи почетния знак на кмета на община Плевен и специална бутилка ракия „Аристократ”.

Коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация