Осъден условно за нападение над полицаи обжалва пред Плевенския окръжен съд

На 21.10.2020 година от 10 часа състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа въззивно наказателно дело №434/2020 година, образувано по жалба срещу присъда постановена от Районен съд Плевен, с която съдът е признал подсъдимия А.Ф.Т. от град Плевен, за ВИНОВЕН в това, че

на 24.02.2019 г. в гр. Плевен причинил на полицейски орган – младши полицейски инспектор при РУ- Никопол по повод изпълнение на службата му, лека телесна повреда, изразяваща се в оток и кръвонасядане по челото, оток на лявата скула, охлузване по шията, които са довели до болка и страдание, поради което и на основание чл.131, ал.2, т.4 вр чл.130, ал.2 от НК и чл.54 от НК ГО ОСЪЖДА на ПЕТ месеца лишаване от свобода – условно, с ТРИГОДИШЕН изпитателен срок.

Със същата присъда подсъдимият А.Ф.Т., е признат за ВИНОВЕН и в това, че на същата дата, в гр. Плевен, причинил на полицейски орган –старши полицай в група „Охрана на обществения ред“ при Второ РУ, Плевен при изпълнение на службата му, лека телесна повреда, изразяваща се в оронване по режещия ръб на първи горен ляв зъб, което е довело до  болка и страдание, поради което и на основание чл.131, ал.2, т.4 вр чл.130, ал.2 от НК и чл.54 от НК ГО ОСЪЖДА на ТРИ месеца лишаване от свобода – условно, с ТРИГОДИШЕН изпитателен срок.

На основание чл.23 ал.1 от НК Районен съд Плевен е определил на подсъдимия едно общо най–тежко наказание, а именно ПЕТ месеца лишаване от свобода – условно, с ТРИГОДИШЕН изпитателен срок, считано от влизане на присъдата в сила.

Разноските по делото остават за сметка на подсъдимото лице.

ПРИСЪДАТА може да се обжалва и протестира в 15- дневен срок  от постановяването й, пред Плевенски окръжен съд и от тази възможност се е възползвал подсъдимият, който е останал недоволен от присъденото.