film izle
4 ноември 2020, 12:52 1 коментар

Юбилейното 10-о Международно биенале на малките форми Плевен 2020 ще бъде открито на 6 ноември

Сподели
Етикети

10-ото юбилейно Международно биенале на малките форми Плевен 2020 ще бъде открито в петък, 6 ноември.

В юбилейното издание участват художници от 12 държави, в това число от Великобритания, Бразилия, Индия, Полша, Италия и България. „Самият ритъм на провеждане говори, че за тези 20 години Биеналето е добило популярноста и авторитета, който заслужава. Не само защото е интересно като форма, а защото в една такава изложба се виждат различни посоки и тенденции в съвременното изкуство“, сподели Иван Велчев от галерия „Бешков“. В тазгодишното издание участват около 270 автори с близо 530 творби. Жури в състав: Любен Генов, Тодор Овчаров, Емил Бачийски, Пламен Петков, Мирослав Минчев и Нина Дорошенко, след две селекции и гласуване определи следните награди:

Голямата награда на Община Плевен отива при Веселин Дамянов – Вес. Наградата на СБХ е за Димитриус Пападакис. Международна фондация „Св. Св. Кирил и Методий“ дава своето отличие на Якуб Бозуков. За чуждестранен автор е награден Якуб Здейши (Полша). По жанрове наградените са: Раздел „Живопис“ – Антон Гошев, „Графика“ – Димитър Каратонев, „Скулптура“ – Цветослав Христов – Цупи. Наградата за млад автор отива при Валентин Митев.

В рамките на Биеналето по традиция ще бъде открита и самостоятелна изложба на предишния победител – Моника Найденова, която ще покаже своите произведения от стъкло.

Заради усложнената епидемична обстановка откриването ще бъде пред входа на галерия „Илия Бешков“ в 18 часа. Присъстващите се призовават да спазват противоепидемичните указания.

има 1 коментар
  1. В. каза:

    Честито на печелившите а за местните народна музика

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация