Две онлайн обучения за Международния ден без тютюнопушене ще се проведат на 17 и 19 ноември

Във връзка с популяризиране на Международния ден без тютюнопушене РЗИ – Плевен публикува покани за участие в онлайн обучение на теми:

„ХОББ – отвъд тютюнопушенето“

Във връзка с Международния ден без тютюнопушене – 19 ноември – третия четвъртък от месец ноември, Коалиция за живот без тютюнев дим, Сдружение “Национална асоциация за профилактика на белодробните болести“ и Сдружение „Въздух за здраве” – най-сърдечно Ви канят да участвате в онлайн обучение на тема: ХОББ – отвъд тютюнопушенето.

Лектори ще бъдат:

 Д-р София Ангелова – пулмолог и председател на Национална асоциация за профилактика на белодробните заболявания

 Д-р Александър Симидчиев – пулмолог, председател на Сдружение „Въздух за здраве”.

Обучението ще се проведе онлайн на 17.11.2020 г., вторник, от 19:00 часа.

За участие в уебинара, трябва да се регистрирате на следния адрес: https://us02web.zoom.us/j/89856874052?pwd=ZW5WUXhUZVRXL1JKMENKb3B2RUp1Zz09

След регистрация ще получите имейл с информация за присъединяване към събитието. Местата за прякото участие, което позволява възможност за задаване на въпроси към лекторите, са ограничени – 100. Всички останали, които се интересуват, ще могат да наблюдават уебинара на живо, на Фейсбук страницата на България без дим.

Да спечелим заедно: един ден без цигари!

Сдружение „България без дим“ кани всички да се включат в НАЦИОНАЛНА АКЦИЯ „Да спечелим заедно: един ден без цигари!“

Включете се в отбелязването на Международния ден без тютюнопушене – 19 ноември 2020 г.!

  • Ако сте пушач, спрете цигарите поне за един ден, ако не сте – помогнете на Ваш приятел да ги спре!
  • Използвайте спестените пари за реализиране на благотворителна инициатива по Ваш избор!
  • Включете членовете на семейството Ви, приятели, колеги, фирма, организация, класа, училището във Вашата инициатива!
  • Споделете видео или снимки от акцията Ви:

– като коментар на публикацията в страницата на „България без дим;
– публикация за събитието във Фейсбук;
– по и-мейл до адрес: bgbezdim@gmail.com.

Акцията се изпълнява съвместно с Коалиция за живот без тютюнев дим и BlueLink.net – Мрежа за гражданско действие, с подкрепата на Международния съюз против туберкулоза и белодробни заболявания.

От 2010 г. „България без дим“ се бори за законност и срещу тютюневата зависимост в българското общество. Продължават усилията ни за подобряване ефективността на контрола по спазване на забраната за тютюнопушене и за освобождаване на обществените пространства от реклама, промоция и спонсорство на тютюневи изделия.

Инициативата за честване на деня без тютюнопушене е възникнала през 1971 г. в град Рандолф, САЩ, когато американецът Артър Мълейни накарал своите съграждани да спрат да пушат поне за един ден. По този начин те спестили средствата, които изразходват за ежедневните си нужди от цигари и основали фонд към местното училище за отпускане на стипендии. Към средата на 70-те години на миналия век идеята на Мълейни придобила голяма популярност в САЩ, след което през 1977 година Американската общност за борба с рака обявява всеки трети четвъртък от месец ноември за ден против тютюнопушенето. На този ден хора по цял свят спестяват пари като не пушат и инвестират спестените по този начин средства в благородни каузи, насърчаващи здравословния начин на живот и ограничаване на тютюнопушенето.

„България без дим“ традиционно отбелязва Международния ден без тютюнопушене от 2011 г. Идеи и вдъхновения можете да намерите в информацията за предходни издания през 2017, 2018 и 2019 година.

За милиони граждани това е едно предизвикателство да се откажат от пушенето поне за един ден, а понякога и завинаги. Това помага да се промени и отношението към тази вредна зависимост. Този ден има за цел да предоставя подробна информация относно ефективните методи за отказване от тютюнопушенето.

Победител е всеки, който участва!

%d bloggers like this: