film izle

Удължават учебната година за учениците от I до VI клас

Сподели
Етикети

Коледната ваканция започва на 22 декември

МОН удължава учебната година за учениците от началния и основния етап на обучение заради епидемията от коронавирус и триседмичните по-строги мерки, през което време всички ученици ще са на дистанционно обучение, с цел да се компенсира учебният материал. Това става ясно от заповедта на просветния министър за ваканциите и втория учебен срок.

Малките ученици от 1 до 3 клас няма да завършат годината на 31 май, а на 23 юни 2021 г. По-големите ученици – от 4 до 6 клас включително, ще завършат учебната година на 30 юни, а не както обикновено – на 14 юни. На 30 юни ще завърши учебната година и за всички останали ученици, както винаги.

Промените произтичат от предприетите противоепидемични мерки заради заразата от COVID-19 с цел осигуряване на живота и здравето на учениците, учителите и останалия персонал в училищата, се казва в заповедта на министър Красимир Вълчев.

Коледната ваканция за учениците ще бъде от 22.12.2020 г. до 3.01.2021 г. вкл.

Вторият учебен срок ще започне по различно време за различните класове, става ясно от заповедта на образователния министър Красимир Вълчев.

Със заповедta на министъра на образованието се определят две седмици за учениците в IV-VI клас, в които дните да са неучебни, а да се използват за компенсиращи мерки, занимания по интереси и/или обща подкрепа, в т.ч. и от разстояние в електронна среда, като времето за ползването им се определя по решение на съответното училище.

В заповедта се определя и една учебна седмица за учениците в I – III клас за проектни и/или творчески дейности и две седмици, в които дните да са неучебни, а да се използват за компенсиращи мерки, занимания по интереси и/или обща подкрепа, в т.ч. и от разстояние в електронна среда, като времето за ползването им се определя по решение на съответното училище.

Междусрочната ваканция за VII – XII клас ще започне на 3.02.2021 г., а за I – VI клас ще бъде в зависимост от решението на съответното училище.

Началото на втория учебен срок е на 4.02.2021 г. за учениците от VII – XII клас, а за обучаващите се в I – VI клас – първият учебен ден от втори срок ще е след изтичане на 18 учебни седмици в зависимост от решението на съответното училище.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация