film izle

Държавата отпусна пари на Плевен за поддръжка на „Кайлъка“ и за основен ремонт на улици

Сподели
Етикети

След като на 04.12.2020 г. на извънредно заседание на Правителството бе решено частта от парк „Кайлъка“ – от входа до хотел „Кайлъка“, да бъде предоставена за управление на община Плевен, и с това беше сложен край на една почти 20-годишна сага, днес на редовно заседание на Министерския съвет целево на Община Плевен са отпуснати и 1 милион лева за поддръжка и ремонтни дейности в парка и прилежащата инфраструктура. Информацията е от профила във фейсбук на кмета Георг Спартански.

Това решение най-сетне ще ни даде възможност да приведем и поддържаме в добро състояние тази най-обитаема от плевенчани и гостите на града паркова част, чрез целогодишно извършване на дейностите, свързани с нуждите на парка. Като коректен човек аз благодаря на г-н Министър-председателя Б. Борисов за поетия ангажимент и спазеното обещание, както и на екипите на г-н Т. Дончев – вицепремиер, г-жа П. Аврамова – министър на регионалното развитие и благоустройството и г-н К. Ананиев – финансов министър, за свършената работа в полза на плевенчани! Като бонус днес Община Плевен получи и още 1,3 милиона лв. целево финансиране за основен ремонт на улици.

Сумата няма да реши всички наши потребности, десетки са гражданските подписки до кмета на общината и общинските съветници, но е значителна помощ в посока на усилията ни да подобряваме състоянието на инфраструктурата!

има 1 коментар
  1. Емил Боев каза:

    А от хотела нагоре до последната вила на ВВС която е наблизо до разклона на Радишево и село Тученица кой ще поддържа тази огромна част от Кайлъка .Като на тази територия се намират вили и почивни станции на фирми и други предприятия . Да не говорим и за разрушеният ресторант Воденицата , за психо денспансера за големият и малкият язовири . и ДРУГИТЕ ОСТАНАЛИ ОБЕКТИ КОИТО СЕ РУШАТ ТОТАЛНО ОТ БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ. .За алеите от хотела нагоре където жив човек не може да мине вече със тях кои ще се оправя .Как навремето при социализма целият парк се подържаше във изрядно положение а сега по времето на демокрацията не може . Тук нещата са изпуснати от контрол и и затриването на парка е тотално необратимо .

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация