film izle

Учениците от 5 до 12 клас и студентите ще учат онлайн до 31 януари

Сподели
Етикети

Разрешават се само практически присъствени дейности, които не могат да се проведат в електронна среда

На учениците от 5 до 12 клас и на студентите се разрешава извършването само на практически присъствени дейности, които не могат да се проведат в електронна среда, а останалите им занятия остават онлайн до 31 януари. Това бе решено на работно съвещание при премиера Бойко Борисов с участието на министрите на здравеопазването, образованието, младежта и спорта, вътрешните работи и на представители на Националния оперативен и Националния ваксинационен щаб.

Здравният министър докладва на премиера, че епидемичната ситуация в страната продължава да се подобрява. „По отношение на заболеваемостта България вече е на 26-о място от страните в Европейския съюз, а като добавим към тях и страните от Балканите, ние сме на 31-о място по заболеваемост и на 7-о място по смъртност от държавите членки на ЕС“, посочи министър Ангелов. Той отбеляза, че в лечебните заведения се отчита трайна тенденция за намаляване на използваемостта на болничните легла както в интензивните отделения, така и извън тях. Броят на излекуваните също категорично остава по-голям от броя потвърдени нови случаи на дневна база.

Въз основа на направените анализи и проведени срещи, министърът на здравеопазването предложи на премиера и членовете на Министерския съвет да се разреши присъственото провеждане на определени практически дейности и изпити за учениците от 5 до 12 клас и студентите във висшите училища, но обучението им в електронна среда да продължи до 31 януари. Ще бъде подготвен списък с точно посочените практически занимания, които по изключение ще се извършват присъствено.

Другите противоепидемични мерки в страната, според министъра на здравеопазването, трябва да продължат да действат до края на януари. Той бе подкрепен от министрите Красимир Вълчев и Красен Кралев.

Коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация