film izle

Румен Петков: Необходима е сериозна информационна кампания за значението на гласуването

Сподели
Етикети

Председателят на ПП АБВ Румен Петков на пресконференция подчерта необходимостта от организиране на предварителна сериозна информационна кампания за значението и ролята на гласуването – теза, която залегна и в консултациите при държавния глава с ПП АБВ.

Убедени сме, че една такава информационна кампания, в чиято основа би следвало да застане президентът, може да има сериозен положителен ефект, смята Петков. Той посочи, че ПП АБВ настоява да се създаде възможност за всички хора, които имат заболявания, да гласуват.

„Имаме 12 070 секции, без мобилните. Ние сме настояли мобилните секции да дадат възможност да се гарантира гласуването – и на карантинираните, и на хората със заболявания. Не се фокусираме на заболяването COVID-19 или друго заболяване. Искаме да се създадат максимално широки условия за участие на българските граждани в гласуването и те да бъдат мотивирани“, заяви Румен Петков.

Лидерът на ПП АБВ посочи важността за гарантирано видеонаблюдение в секциите и определи като несериозно да се налага ваксиниране на членовете на секционни избирателни комисии.

„ПП АБВ настоява изборите да бъдат проведени максимално късно и предложението е това да стане в два дни – на 15 и 16 май. Това ще даде равен шанс на всички политически сили да стигнат до своите избиратели“. Това заяви зам.-председателят на ПП АБВ Владимир Маринов. Той отново подчерта обоснованата необходимост от нова политическа реалност.

„Мисля, че тези протести повече от 200 дни, ясно казаха „Повече така не може“. За да не може повече така, ние трябва да сменим модела и начина, по който провеждаме изборите. Да внушим на обществото, че изборите могат да бъдат честни в България“. Владимир Маринов каза също, че партията е в подготовка за предстоящите избори.

„Започваме с подготовка за събиране на подписи за регистрация, после с инициатива за намиране на доброволци-наблюдатели, които да участват в изборния процес. Готвим се на този етап за участие в предстоящите избори, без значение от тяхната дата. Стартираме номинациите за кандидати за народни представители. Решенията за утвърждаване на листите ще вземе Националният съвет през първите дни на февруари“, информира Владимир Маринов.

Управлението в сектор „Здравеопазване“ е толкова смъртоносно, колкото е смъртоносна пандемията от COVID-19, коментира пред медиите д-р Емил Стоименов, член на НС на ПП АБВ. Негов анализ сочи, че 2020 година е годината с най-висока смъртност. Само половината случаи обаче са в следствие на COVID-19.

„В сравнение с 2019 година са починали 15 000 души повече, 7 600 души, по данни на Министерството на здравеопазването, са починали от COVID-19 или с COVID -19. Останалите 7 600 души са починали най-вече от хаоса в здравеопазването“.

Д-р Стоименов обясни, че голяма част от болните не са получили адекватна медицинска помощ именно заради липсата на организация в здравната система.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация