film izle

Съставките на здравословното ежедневно хранене

Сподели
Етикети

Обикновената здравословна диета е неразделна част от здравето на тялото. Продуктите, които ядем, влияят пряко върху общото състояние на организма, имат благоприятен или вреден ефект върху отделните органи, върху кожата и косата, върху имунитета, работоспособността и дори върху нашето настроение.

Въпросите за правилното хранене вълнуват учените от дълго време: те са мислили за този проблем още през 20 век. Днес този въпрос е особено остър, тъй като витрините са пълни с разнообразни продукти, в качеството и предимствата на които много учени се съмняват.

За да получите най-здравословната храна и да консумирате само висококачествени продукти, които имат благоприятен ефект върху тялото, трябва да разберете какво всъщност е и какви продукти трябва да се консумират и какво е под най-строгата забрана.

Тялото на всеки човек се нуждае от такива основни компоненти като протеини, мазнини, въглехидрати и, разбира се, не трябва да се забравя за минералите и витамините. Тези компоненти трябва да бъдат включени в менюто за здравословна диета за деня в следното съотношение: една част мазнини и протеини и четири части въглехидрати.

Ако балансът се наруши, в организма могат да започнат доста неприятни процеси: главоболие и влошаване на имунната система, раздразнителност и нервност, умора, кожата и косата ще загубят привлекателността си и ще изглеждат нездравословно и ще възникнат проблеми с храносмилането.

Несъмнените предимства на правилната здравословна диета са такива последици като липса на затлъстяване, повишен имунитет, висококачествено прочистване на организма: бързо елиминиране на токсините, бърз растеж на ноктите и косата, подобряване на състоянието и външния вид на кожата, укрепване на костната тъкан, здрави зъби, устойчивост на стрес и повишена ефективност, да и просто добро настроение.

Отнема само 3 седмици, за да се обучите да ядете само правилните храни. Според учените точно това отнема на тялото, за да свикне да приема определен набор от храни. За да улесните тялото, трябва да следвате прости правила:

 1. Диетолозите са разработили специална таблица, която включва храни, посочващи количеството калории, които съдържат. С него можете лесно да разпространявате меню за здравословна храна за всеки ден. Не пропускайте да пазарувате по хранителни стоки. Идвайки на пазара или в магазина, чувствайки се гладен, можете да си купите много ненужни продукти.
 2. Всеки ден трябва да пиете от 1,5 до 2 литра вода. Вземете атрактивна кана, която може да побере точното количество течност и я напълнете. По този начин можете правилно да управлявате приема на течности през целия ден.
 3. Изключете солта от диетата. Сладките могат да се ядат не по-късно от 12 часа на обяд. Бонбоните и бисквитите трябва да бъдат заменени със сушени плодове и плодове, мед и ядки.
 4. Вместо закуски в кафене, ако се чувствате гладни, изяжте ябълка.
 5. Свикнете с натуралните сокове. Ползите от тяхното използване са колосални.
 6. Препоръчително е да купувате продукти за здравословна диета не в супермаркетите, а на фермерските пазари. На пазара можете да закупите пресни и натурални млечни продукти, билки, зеленчуци и плодове.
 7. Не забравяйте, че трябва да се храните по няколко (4-5) пъти на ден на малки порции.

Например, менюто за здравословна храна за всеки ден може да изглежда така:

 • От 6.30 до 7.30 първа закуска. Извара с добавка на плодове и мед.
 • От 9.00 до 9.30 втора закуска. Пълнозърнест хляб с билки и авокадо.
 • Закуска от 11.00 до 11.30. Купа плодове или ябълка.
 • От 13.30 до 14.30 обяд. Пилешки котлети със зелена салата и зеленчуци.
 • Закуска от 15.30 до 16.00. Ядки и сушени плодове.
 • Вечеря от 18.00 до 19.00. Морска или речна постна риба на скара + салата.

Източник: https://vsichki-recepti.com/

Коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация