film izle

За втора поредна година Татяна Йорданова от град Левски е „журналист – надежда“

Сподели
Етикети

Това отличие дойде на деветите годишни награди за журналистика на Валя Крушкина, които тази година бяха раздадени без официална церемония, а награждаването се случи „онлайн“.

Татяна е  отличена  за репортажа „Висшисти на килограм“, в който показа порочната практика на взимане на изпити в български университет. Тя влезе във висше учебно заведение, в което никога преди това не е стъпвала и взе изпит при преподавател, който никога не е виждала. Така тази порочна практика, възможна и в други университети, стига и до министъра на образованието, който разпраща репортажа на всички висши учебни заведения в страната с предупреждение да завишат контрола. 

„Този репортаж не беше замислен с цел да се превърне в журналистически удар. Той е много далеч от това. Всеки, който ме познава отдавна, знае колко дълго си обещавах, че някой ден ще направя този репортаж, за да покажа една „обществена тайна“, за която сякаш всички упорито държим очите си затворени“, каза Татяна, след като получи наградата.

През 2019 г. като репортер на БНТ Татяна Йорданова е победителка в категорията журналист „Надежда“ на осмите медийни награди „Валя Крушкина – журналистиката за хората!“. Отличието й е за материала „Интеграция на парче ли е приобщаването на хората с трайни увреждания у нас?“.

Татяна Йорданова от град Левски е сред  отличените и с годишна награда  на  Дирекция „Новини и актуални предавания“ на БНТ – Изгряващата звезда в колектива на „По света и у нас“ за 2020-а година.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация