film izle

Румен Петков: Прокуратурата се държи като организирана престъпна група

Сподели
Етикети

Прокуратурата се държи като организирана престъпна група, която се ръководи от Бойко Борисов, защото прикрива престъпленията на Борисов, на Джамабазки, престъпления и сигнали, които аз съм пратил. Това заяви пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков. Именно подаденият от Петков сигнал срещу евродепутата Ангел Джамбазки за груба хулиганска проява, която застраши живота и здравето на десетки граждани, стана повод председателят на партията да бъде призован в Софийска градска прокуратура.

Румен Петков подчерта, че фактите по случая с Джамбазки са налице, включително и признание в медиите за стореното от самия Джамбазки, и изрази съмнение в ефективността на работата на СГП.

„Два месеца прокуратурата се чуди как да ни вика да ни пита за Ангел Джамбазки, за нещо, което е очевиден факт. Миналата година през ноември съм входирал в прокуратурата на Република България сигнал за груба хулиганска проява от страна на евродепутата Ангел Джамбазки. Бях призован в Софийска градска прокуратура в нейния специализиран състав по повод сигнала, който съм пуснал. В изложението, което направих пред прокурор Рачева, съм казал три неща – първо, че Ангел Джамбазки направи пълни самопризнания след това по телевизията, обяви, че е готов на рецидиви, ако пак дойдат протестиращите и рецидивите бяха извършени, второ – че една от жените, които идваха при мен, ми каза съвършено ясно, че я е страх да отиде в прокуратурата, защото гледа на прокуратурата като част от организираната престъпност и съучастници на тези, които замерят хората с пиратки и ги заливат с вода“.

Петков коментира, че двумесечното забавяне на прокурорските действия по случая сочи, че обвинението е в съучастие към подобен тип хулиганство и посегателство върху живота на хората.

„Помолих прокуратурата да призове още няколко човека, като съм декларирал, че не съм бил там. Всичко това съм написал на базата на това, което съм гледал по телевизиите. Помолил съм да поканят на разпит Петър Недевски от „Орловград“, който е бил и преди това съм го питал съгласен ли е да отиде. Да поканят на разговор Отец Дионисий и още няколко човека. Г-н Петър Недевски е бил призован в петък. Два месеца прокуратурата се чуди как да ни вика, да ни пита за нещо, което е очевиден факт“, коментира Румен Петков.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация