film izle

Сдружение „Учебна работилница Европа” обявява 3 интересни конкурса по европроекти

Сподели
Етикети

По нови 5 европейски проекта работи в момента активното плевенско сдружение „Учебна работилница Европа”. Три от тях са по програма „Еразъм+”, а два – по програма „Европа за гражданите”.

За да бъдат привлечени повече хора от всички възрасти в разговор за настоящото положение на демокрацията и бъдещето на Европа, сдружението обявява два конкурса по проект „Демокрация в криза? 30 години след обединението – МОЯТА ЕВРОПА – оформяне демократично и солидарно бъдещето на Европа (ДЕМО)”.

Първият конкурс

е за есе на тема „Демокрация в криза? В моя град, в моята страна, в Европа“.
Допустими участници са ученици, студенти и младежи, разделени в две възрастови групи: от 13 до 18 години и от 19 до 29 години. Крайният срок за изпращане на творбите е 31 март 2021 г.

Вторият конкурс е…

фотомаратон. Целта на фотоконкурса под наслов „Моята Европа“ – в моя град и в моята страна“ е да направи Европа видима във всяко населено място. Снимките могат да показват любими места в града, но също табели за възстановени или изградени обекти с природно, културно, религиозно или историческо значение и проведени събития, реализирани с европейски средства. Важно е да има и фотоси, които адресират предизвикателствата пред Европейския съюз днес. Няма ограничения за възраст, само долна граница от 12 години. Участниците ще бъдат разделени в 3 възрастови групи: от 12 до 18 години, от 19 до 30 и над 30 години. Всеки може да изпрати максимум 5 фотоса.
Крайният срок е 30 април 2021 г.

Третият конкурс,

с който сдружение „Учебна работилница Европа” прeдизвиква деца и младежи, е за есе, стихотворение и фотоколаж и темата му е „EДИНСТВО в многообразието на ЕВРОПА“. Конкурсът е по проект „ЕВРОПА – Единство, човешко достойнство и солидарност – просто една мечта? (EДИНСТВО)”.

Този проект иска да припомни днес – 30 години от обединението и демократични промени в Източна Европа, че Европа и нейните ценности: човешко достойнство, свобода и солидарност, бяха спечелени с много смелост и ангажираност. И всички граждани са изправени пред настоящите предизвикателства като популизъм, национализъм и расизъм, на които трябва да противостоим активно.

Допустими участници са ученици от 5 до 12 клас, студенти и младежи на възраст до 29 години. Конкурсът ще се проведе в две категории: за стихотворение и фотоколаж – за ученици от 5 до 8 клас. А за есе – за ученици, студенти и младежи, разделени в две възрастови групи: от 13 до 18 години и от 19 до 29 години.
Крайният срок е 31 март 2021 г.

Всички конкурси ще се проведат онлайн!

Победителите в трите конкурса от всички раздели и възрастови категории ще получат атрактивни награди.

Подробности за регламентите на конкурсите ще намерите в интернет страницата на „Учебна работилница Европа”: https://lernwerkstatt-bg.eu/.

Коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация