film izle

Напредва строежът на параклиса в село Ласкар

Сподели
Етикети

Строителството на параклиса в плевенското село Ласкар напредва, до есента ще бъде завършен грубият строеж, съобщи Бойко Бетов, в чийто частен имот се изгражда Божият храм. Досега в подготовката на терена и строителството са вложени 23 000 лв., 3 300 лв. са постъпили от дарения, останалите са средства на семейство Бетови. За окончателното довършване на обекта ще са необходими още около 20 000 лв. На строежа работят Бойко и брат му Тони и двама майстори.

Млад мъж вдига параклис в собствения си двор в село Ласкар

Първа копка на параклиса бе направена с водосвет на Благовещение, 25 март м. г. По проект Божият храм, който носи името „Света Петка“, е разположен на 50 кв. метра площ, камбанарията е с височина над 7 метра. „Параклисът ще е отворен за всички жители и гости на Ласкар и околните села. Хората тук са силно вярващи, а няма къде да се помолят и да запалят свещичка, затова реших да им направя този жест единствено от благородни подбуди“, твърди Бойко Бетов.

Направиха първа копка на параклис в частен двор в село Ласкар

В село Ласкар никога не е имало църква. Преди повече от 10 години тържествено с участието на високопоставени служители на Община Плевен била направена първа копка за изграждане на параклис на общинска земя, но всичко приключило до там.

Банкова сметка за дарения:
ПИБ АД – гр. Плевен
IBAN: BG18FINV91502016517088
Титуляр: Елка Асенова Бетова

Телефоните за контакт са:
0898631532 – Бойко Бетов;
0898610044 – Елка Бетова.

Коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация