film izle

По нов проект за красива и уютна учебна среда работят в училището с Дебеляновия лик в Белене

Сподели
Етикети

По проект „Обичам моето училище“ работят в СУ „Димчо Дебелянов“ – гр. Белене. Проектът стартира през октомври 2020 г., когато е подписан договор за дарение на тапетите между организацията „Light Source Charity“, представена от Албена Спърлинг, мениджър на проекта, и Анелия Генова, директор на училището. Чрез проекта „Обичам моето училище“ английската благотворителна организация „Light Source Charity“ подкрепя българското образование, като създава и дарява красива и уютна учебна среда. Досега организацията е реализирала проекти с 35 училища в България и продължава да работи с още 26.

В момента екипът на СУ „Димчо Дебелянов“ – Белене работи по общите помещения в училище. Боядисани са парапетите и вратите с различни цветове на всеки етаж (в зависимост от цвета на тапета в общото помещение). Предстои ремонт на всички класни стаи, боядисване на стени, подмяна на плотове и чинове, разместване на секции и освобождаване на място за тапетите, които ще бъдат в дъното на стаята, според  зададения от дизайнера на проекта цвят. Във фоайетата ще има големи фототапети с определени теми, а в коридорите – обучителни фризове на различни теми с позитивни твърдения.  Цялото училище ще се преобрази и ще придобие нова визия. Променя се стилът на цялото учебно заведение. Това става благодарение на дарения и от организирането на базари (артикулите за които се изработват изцяло от учениците). След Коледния базар, сега тече Мартенският с ръчно изработени от учениците мартеници и картички.  Предстоят и други инициативи. Благотворителността обединява хората в една обща цел – учениците да учат в естетически уютна, позитивна и много вдъхновяваща среда.

Ремонтите ще се осъществят благодарение на доброволния труд на учители, ученици и родители. Предвижда се до края на годината да са готови първите два етажа на новия корпус и столовата, а догодина – другите два етажа и старото крило на училището.

В СУ „Димчо Дебелянов“ – Белене имат намерение като другите големи държави да бъдат на кабинетна система, в която учениците сменят всеки час обстановката, а не се чувстват затворени в една стая 7-8 часа на ден. „Училището е нашият втори дом и ние искаме нашите деца да се чувстват в него спокойно и уютно. Предлагаме им знания, хоризонт за развитие и запомняща се и зареждаща с положителна енергия среда.“, споделят от екипа на училището.

Моето Училище! Това е мястото, което обичам, мястото, където прекарвам по-голяма част от времето си, мястото, където са моите приятели, учители. Това е Средно училище „Димчо Дебелянов“ – гр. Белене.

Информацията е на Мая Петрова – ст. учител по БЕЛ, и екипът на СУ „Димчо Дебелянов“ – Белене.

Коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация