film izle

С цветя на паметника на Апостола и онлайн срещи децата от НУ „Христо Ботев“ – Плевен почетоха паметта на Левски

Сподели
Етикети

По повод 148 години от гибелта на Васил Левски, на 19 февруари 2021 г., ученици от НУ „Христо Ботев“, гр. Плевен, заедно с Цветелин Горанов – директор на училището, и учители, поднесоха цветя пред паметника на Апостола в центъра на града.

Четвъртокласниците от НУ „Христо Ботев“ подготвиха специално и като невероятни актьори представиха чрез онлайн среща пред деца от подготвителните групи на детски градини в Плевен и Варна, учениците от СУ „Христо Ботев“, Враца, и РУО – Плевен драматизация по произведението „Синеокият рибар“ и заедно с тях изпълниха песни, посветени на Апостола на свободата. На свой ред децата рецитираха стихове за Левски, а за финал показаха и своите знания в кратка викторина.

В мероприятието взеха участие децата от детските градини, като отправиха поздрав с песни и стихове, посветени на Васил Левски.

Албена Тотева – началник на РУО – Плевен, поздрави домакините и всички участници за прекрасната инициатива с пожелания да бъдат здрави и все така успешни.

Инициативата е осъществена от екипа на четвърти клас – Наталия Ботева, Мариана Христова, Ваня Алексиева, Йонита Милова, Йоана Стойкова и Валентина Николова – учител по музика.

Въпреки усложнената ситуация и невъзможността за пряк контакт и събирането на много хора на едно място, ръководството и екипът на НУ „Христо Ботев“ – Плевен осъществиха онлайн мероприятието, в което деца, ученици, учители, служители на образователни институции заедно да сведат глава и да отдадат почит пред делото и саможертвата на героя, да разкажат за смелостта и величието му.

Коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация