film izle

Баскетбол: „Спартак“ (Плевен) затрудни „Балкан“

Сподели
Етикети

Баскетболистите на „Спартак“ (Плевен) загубиха с 70:80 домакинството си на „Балкан“. Плевенчани затрудниха своя съперник, но не успяха да стигнат до успеха. За „Спартак“ влезе след травма Цветослав Острев, но прекара на терена по-малко от две минути в края на първата и началото на втората част.

„Балкан“ доминираше в подкошието и се възползва по-добре от грешките на противника. „Спартак“ в този двубой не успя да се възползва от добрата си стрелба от тройката и вкара само 6 от 25. Мартин Маринов вкара три поредни тройки за домакините, за 9-0, но след това не успя да отбележи повече от разстояние. Балкан бързо навакса изоставането и изравни, но високите играчи на плевенчани завършиха силно първата четвърт за 25:21.

През втората част двата тима си размениха на няколко пъти водачеството. Почивката дойде при 42:39 за гостите, оставяйки още интрига за втората половина от мача. И през третата част „Балкан“ доминираше, като тройка на Божидар Аврамов направи разликата за първи път двуцифрена точно с края на третата част. „Спартак“ не се отказа и показа характер, а с агресия успя да съкрати половината изоставане и се върна отново в играта. Плевенчани бележеха, но изпитваха трудности да спрат съперника в защита и „Балкан“ поддържаше преднина от 5-9 точки.

Минута и половина преди сирената обаче дистанцията отново бе 9 точки, а след размяна на наказателни удари всичко приключи при 80:70.

18 точки за „Спартак“ реализира Мартин Маринов,  със 17 точки и 11 борби завърши  Димитър Маринчешки. Венелин Христов с 10 точки и 6 борби.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация