film izle

Болницата в град Левски получи дарение от Сдружение „Солидарност Швейцария – Източна Европа“

Сподели
Етикети

Първото за тази година дарение за „Многопрофилната болница за активно лечение“ ЕООД  в гр. Левски пристигна вчера. Сдружение „Солидарност Швейцария – Източна Европа“ достави  30 електрически легла с дистанционно обслужване, 20 нощни шкафчета, 30 матрака, 2 легла за преглед, столове за посетители, инвалидни столове, тоалетни столове и др., съобщават от „МБАЛ” ЕООД – Левски.

Ръководството на болницата благодари на дарителите и на техния Президент г-н Андреас Тьони за сърдечното отношение към хората в България, за техните огромни сърца, за тяхната съпричастност към съдбата на пациентите и работата  на медицинския персонал.

Сдружение „Солидарност Швейцария – Източна Европа“ е основано през 2005 г. и работи в рамките на цяла България.

Всяка година Сдружението осъществява 3-4 транспорта до България, като доставя медицинско оборудване и апаратура, а през 2020 година по време на ковид пандемията бяха реализирани 5 транспорта с цел разширяване на легловата база и подпомагане изграждането на допълнителни ковид отделения в болниците. 

Даренията се предоставят безвъзмездно от болници и старчески домове в  Швейцария. Транспортните разходи се поемат от сдружение „Солидарност Швейцария – Източна Европа”.

Сдружението има 33  членове – активни и пенсионирани лекари, фермери, занаятчии, мениджъри на фирми, учители, полицаи и други. Членовете на Сдружението работят безвъзмездно (сами транспортират материала от различните болници в Швейцария до склада на Сдружението, сами товарят тировете за България) и заплащат членски внос. Освен това Сдружението се радва на много спонсори, които подпомагат финансово дейността.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация