film izle

Поредните нередовни шофьори засечени в Плевенско

Сподели
Етикети

31-годишен водач на лек автомобил бил проверен на 21 април около 01:20 часа в град Белене. Мъжът се придвижвал с „Опел Астра“ по улица „Димитър Благоев“ в крайдунавския град. Тестът за алкохол отчел над 1.2 промила. На 26 април след получен протокол за химическо изследване на специализираната химическа лаборатория към ЦСМП – Плевен е образувано бързо производство. По случая е уведомен дежурен прокурор при РП – Плевен за престъпление по 343 „б“ ал.1 от НК. Работата продължава.

На 25 април 2021 година в 01,46 часа в град Кнежа на улица „Марин Боев“ автопатрул извършва проверка на лек автомобил „Рено Меган“, управляван от 18-годишен. Установило се е, че водачът е неправоспособен и управлява МПС в едногодишния срок от наказването му за същото деяние. Наказателното постановление му е връчено лично на 28 януари 2021 година и е влязло в законна сила на 5 февруари 2021 година. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура – Плевен. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.343 „в“, ал.2 от НК. По случая продължава работа разследващ полицай.

На 26 април 2021 година около 15:10 часа в село Дисевица на улица „Стефан Караджа“ е спрян  мотопед  „Пежо“ без регистрационни табели. Установена е самоличността на водача – 49-годишен местен жител. Проверката е изяснила, че мотопедът не е регистриран по надлежният ред. При извършената на водача проба за алкохол с техническо средство „Алкотест дрегер 7510“, уредът е отчел положителен резултат – над 1.2 промила. На нарушителя е съставен акт и му е издаден талон за медицинско изследване. Той е отказал да даде кръв за изследване. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая са образувани бързи производства за престъпления по чл.343 „б“, ал.1 и чл.345, ал.2 от НК. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. Работата продължава.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация