film izle

Хората с хемофилия в България вече с достъп до ключово приложение за тяхното здраве

Сподели
Етикети

Въвеждат софтуера Florio HAEMO® за по-добро проследяване състоянието на хората с хемофилия

Ново мобилно приложение Florio HAEMO вече е достъпно за хората с хемофилия и техните близки в България. Хората с хемофилия на профилактично лечение могат да използват приложението Florio HEAMO, за да проследят инжекциите, кървенето, болката, дейностите и информация за ориентировъчното ниво на плазмения фактор в реално време. Информационният панел на Florio HAEMO предоставя на медицинските екипи достъп в реално време до данните на хората, живеещи с хемофилия, и допълнителна информация за напредъка. Това им позволява да прогнозират, планират и живеят пълноценно живота си. Медицинското изделие Florio HAEMO е разработено от Florio GmbH, Мюнхен, Германия, и се разпространява от водещата фармацевтична компания, шведската Orphan Biovitrum  (Sobi).

Florio HAEMO е достъпно за хората, живеещи с хемофилия, в България специално от 17 април, Световния ден на хемофилията, и е в унисон с визията на SOBI „Освободете живота“ за трансформиране живота на хората с редки заболявания, начин на подкрепа и осъзнаване, че могат да водят свободен живот благодарение на съвременните методи на лечение.

 „Напредъкът на медицината през последните години дава възможност на родените с хемофилия да израснат и да живеят като всички други здрави хора без увреждания и ограничения. Приложението на новите рекомбинантни препарати с удължен полуживот, индивидуализираната профилактика и нефакторната терапия позволяват хората, живеещи  с хемофилия, да спортуват, да живеят нормално, да се реализират професионално“, сподели проф. д-р Тошко Лисичков, ръководител на направлението по хемостазеология в Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания в София. „И ако с всички тези възможности като препарати и терапевтични подходи просто коригираме проявите на хемофилиите, то с генната терапия било чрез генно добавяне или генна корекция (gene editing) има възможност те да бъдат излекувани. Тази възможност за лечение все още се проучва в клинични изпитвания“, допълни проф. Лисичков.

Световният ден на хемофилията бе отбелязан и със специална, нова секция на уебсайта на „Освободете живота“, посветена на ключовите моменти от историята на заболяването, прогреса в лечението и разширяване възможностите пред хората, живеещи с хемофилия, да водят пълноценен живот без ограничения. Кампанията цели да информира, насърчава и вдъхновява хората с това рядко заболяване да очакват повече от живота и да достигнат до многото възможности, които съвременната медицина осигурява.

Повече информация за кампанията можете да намерите на уебсайта или официалната  Facebook страница.

Коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация