Крими: Информационен бюлетин – 23 юли

При провеждане през вчерашния ден на специализирана полицейска операция на територията на гр. Тръстеник служителите на реда засекли 37-годишен местен жител, който при вида на униформените изхвърлил на земята 5 полиетиленови топчета със суха тревиста маса. При последвало претърсване в дома му са открити везна, сухо растение от рода на конопа и неустановено все още количество суха тревиста маса. В двора на имота е намерено и иззето засадено растение от рода на конопа, с височина около 100 см. Предстои назначаване на химическа експертиза, уведомен е прокурор за образуване на досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, т.1 от НК, по което работата продължава.

В хода на полицейска операция, проведена вчера, служители на Първо РУ извършили претърсване на адрес в града, обитаван от 21-годишен плевенчанин. Оттам са иззети черен полиетиленов плик суха зелена тревиста маса и електронна везна, а при обиск у мъжа е намерен полиетиленов плик със суха зелена тревиста маса. В дома униформените заварили още двама младежи, единият от които успял да изхвърли пред входната врата 3 полиетиленови плика със същото съдържание, а при обиск от другия е иззет полиетиленов плик суха зелена тревиста маса, с характеристики на марихуана. Общото количество на намерените вещества са с приблизително тегло 25 грама. Тримата са задържани за срок от 24 часа, уведомен е прокурор, работата по образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК продължава.
       

Снощи към 22.35ч. в района на гр. Койнаре, служители на РУ – Червен бряг спрели за проверка лек автомобил „Фиат“, управляван от 30-годишен местен жител. При последвалия тест с алодрегер станало ясно, че мъжът се е качил зад волана след употреба на алкохол.  Той е отказал кръвна проба, срещу него е образувано бързо полицейско производство за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.