Владимир Върбанов от СКШ “Спартак Плевен XXI” спечели бронзов медал и от държавното по класически шахмат

Веднага след Държавните първенства по ускорен шах и блиц за юноши и девойки, от 17 до 23 юли в Асеновград се състояха и Държвните първенства по класически шах. Съсътезателят на СКШ “Спартак Плевен XXI” Владимир Върбанов отново се представи отлично, като спечели бронзов медал в най-силната група – тази при юношите до 20 години. Това е втори медал за плевенския състезател, след като няколко дена преди това той спечели бронз и в блица. Неговите съотборници Виктория-Елизабет Миткова и брат ѝ Симеон-Александър Митков станаха съответно 4-ти при девойките до 16 години и 12-ти при юношите до 18 години. Така в трите дисциплини състезателите на СКШ “Спартак Плевен XXI” спечелиха общо 2 бронзови медала и 7 места в призовите шестици.

Междувременно на 24 и 25 юли в град Шумен се състоя турнир за Националната Купа по ускорен шахмат за мъже „Стоян Иванов“. В нея участваха 90 състезатели, сред които и Мартин Петков и Живко Ненов от СКШ “Спартак Плевен XXI”, които постигнаха съответно 5 и 4,5 точки от 9 възможни.

Следващото състезание в което ще участвуват състезателите на СКШ “СпартакПлевен XXI” са Държавните отборни първенства за юноши и девойки, които ще се състоят от 1 до 6 септември в Кранево.