Фотографски конкурс “HUMAN-и-ти” организира Българският младежки Червен кръст

Като част от отбелязването на 100-годишнината си, Българският младежки Червен кръст организира фотографски конкурс “HUMAN-и-ти”.

За участниците няма възрастови или жанрови ограничения.
Желаещите могат да се включат със своя фотография, като в конкурса се допускат както професионалисти, така и любители.
“HUMAN-и-ти” е предизвикателство, чиято идея е да открие онези вдъхновяващи човешки истории, за които винаги си заслужава да се говори – историите за доброто, което ни заобикаля, за хуманността, подкрепата и съпричастността, които оцеляват и се адаптират към дигиталния свят.

Темата на конкурса дава много възможности за интерпретация и свобода на въображението, като единственото условие е кадрите да адресират въпроси, свързани с хуманността.

За участниците
Портретна, студийна, концептуална, документална, арт, улична… приветстваме всички жанрове. Покажете ни измеренията на доброто и хуманността, с които се срещате често или които искате да разкажете, през Вашата призма!
Изпратете на youth.pr@redcross.bg. една своя авторска снимка, заглавие и кратко описание към нея; две имена на автора, имейл и телефон за връзка. Творби, получени по други канали няма да бъдат разглеждани от журито.
Заявления за участие ще се приемат до 20 септември 2021г., а избраните творби и големият победител ще бъдат обявени в средата на месец октомври.

Условия за участие
Снимките трябва да бъдат във файлов формат (jpeg, tiff, raw), годен за печат. При файлове над 10MB, използвайте приложения за трансфер (например WeТransfer).
В конкурса се допускат за участие само авторски фотографии. Участниците са длъжни при поискване да предоставят на организаторите оригиналните не редактирани кадри.
Снимките трябва да отговарят на зададената тема и да притежават естетическа стойност.

В кадрите не бива да присъстват имена, псевдоними или други надписи, идентифициращи автора им.

Награди
Големият победител ще спечели награда на стойност 500 лв. и възможност за безплатно обучение в академията по фотография Before Creating Academy.

Най-добрите творби, избрани от журито ще участват в специална изложба във връзка с отбелязването на 100-годишнината на БМЧК. Снимките, селектирани от журито, ще бъдат изпратени за изложба и към Международната Федерация на Червения кръст и Червения полумесец в Женева.
Част от избраните творби ще бъдат публикувани в дигитални медии.

Жури на конкурса ще бъде проф. Людмил Христов, директор на Радио-телевизионния център на НБУ, Владимир Карамазов – актьор, продуцент и фотограф, и Димитри Стефанов – документален фотограф и основател на първата частна академия по фотография у нас BECA | Before Creating Academy.