Две катастрофи с пострадали в Плевен за ден, в Искър „Тойота“ удари каруца

На 11 септември 2021 година в 08:50 часа в полицията в Долни Дъбник е получен сигнал за възникнало ПТП на второкласен път на изхода на град Искър. На място е изпратен полицейски екип. Установено е, че лек автомобил „Тойота Тундра“, управляван от 47-годишен, при изпреварване блъска каруца с конски впряг. Причинена е телесна повреда на возещия се в каруцата в ляво пътник – 57-годишен от град Искър. Пострадалият е откаран от екип на ФСМП гр. Искър в ЦСМП гр. Плевен с фрактура на лява раменна кост, без опасност за живота. Водачите са изпробвани за употреба на алкохол и пробите са отрицателни. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, бук.б във връзка с чл.342, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ  полицай.

На 10 септември 2021 година около 12:00 часа в областния град на стоково тържище на улица „Северна“ е настъпило ПТП. Местопроизшествието е посетено от екип на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Плевен. Установено е, че водачът на товарен автомобил „Мерцедес“, 42-годишен, потегляйки от място и движейки се в посока към изхода на стоковото тържище, блъска движещата се пред кабината пешеходка. Установена е самоличността на жената – 45-годишна от плевенското село Ореховица. Пострадалата е транспортирана в ЦСМП – Плевен. При прегледа е изяснено, че има изкълчване на дясна тазобедрена става, без опасност за живота. Пешеходката и водачът са изпробвани за употреба на алкохол и пробите са отрицателни. Сезирана е Районна прокуратура – Плевен. По образуваното досъдебно производство работата продължава.
          
Пешеходец пострада при пътен инцидент в Плевен. Произшествието е станало на 10 септември около 18:00 часа на кръстовището на булевард „Георги Кочев“ и улица „Здравец“. Лек автомобил „Ауди“, собственост и управляван от 33-годишен жител на град Пордим, не е пропуснал пресичащия платното пешеходец и го е блъснал. Пострадалият е 74-годишен плевенчанин.  С травма на главата с кръвоизлив в мозъка мъжът е настанен за наблюдение в клиника по неврохирургия, без опасност за живота. Алкотестът на водача на лекия автомобил е отрицателен. От пешеходеца е взета кръвна проба за химическо изследване. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, б. „б“, във вр. с чл.342, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.