Петима задържани за шофиране след употреба на наркотици в Плевен и Искър

На 23 септември 2021 година в Първо РУ – Плевен е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. На същата дата около 00.10 часа в областния град на улица „България“ полицейски служители спират за проверка лек автомобил „БМВ“ . Установена е самоличността на водача – 34-годишен от Плевен. Установено е той управлява МПС след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин. Пробата е взета с техническо средство. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор в РП – Плевен. Работа по случая продължава.

На 23 септември в 21.58 часа в град Искър на улица „Васил Левски“ е спрян „Рено Клио“. При тестване на водача – 18-годишен от село Горни Дъбник, за наркотици с техническо средство „Дрегер дръг чек-3000“, е установено, че е под въздействието на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване, но нарушителят е отказал да даде кръвна проба. Пътник в лекия автомобил – 18-годишен, също от село Горни Дъбник, доброволно предава полиетиленово пликче с размери 3 см х 5 см, съдържащо зелена тревиста маса. По данни на младежа съдържанието е дизайнерски чай. Предстои да бъде назначена физико-химична експертиза. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Двамата са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувани са бързи производства, по които работата продължава.

На 22 септември около 02:20 часа в областния град на булевард „Христо Ботев“ е спрян лек автомобил “Рено“. Техническо средство е установило, че водачът – 20-годишен от село Бръшляница, управлява МПС след употреба на наркотични вещества – “канабис“. Издаден е талон за медицинско изследване. 20-годишният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Продължава работа разследващ полицай.
          
В Плевен за шофиране под въздействието на наркотици е задържан 30-годишен. На 23 септември по случая е образувано бързо производство. Проверката е извършена на 21 септември около 01:15 часа в града на булевард „Христо Ботев“, когато е спрян „Воксхол-корса“. Пробата на водача с техническото средство е показала положителен резултат за наличие на “метемфетамин“, Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Сезирана е прокуратурата в Плевен. За престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК работата продължава.