Откриха учебна лаборатория 3DEXPERIENCE във ВВВУ „Георги Бенковски“

По време на годишната научна конференцията на ВВВУ „Георги Бенковски“ бе открита учебна лаборатория, в която ще се използва платформата 3DEXPERIENCE. Лабораторията е съвместен проект на Хайкад Инфотех ООД с управител Спасена Генчева, International Aviation Services (IAS), собственост на Тодор Иванджиков и ВВВУ „Георги Бенковски“.

Началникът на катедра „Тактика, въоръжение и навигационна подготовка“ полковник доцент д.н. Милен Атанасов изрази удовлетворение, че в кабинетът дарен от „Дунарит“ АД ще има възможност да се използва и платформата 3DEXPERIENCE на Dassault Systèmes , пригодени изключително за Aerospace & Defense.

Това стана възможно благодарение на Хайкад Инфотех ООД, официален представител на инженерните IT решения на софтуерния концерн Dassault Systemes – CATIA, 3DEXPERIENCE, ENOVIA, DELMIA.

Абонаментът към системата е дарение от фирмата на председателя на Асоциацията на Българската Авиационна Индустрия /АБАИ/ Тодор Иванджиков – International Aviation Services (IAS), който е възпитаник на ВНВВУ „Георги Бенковски“.

Matteo Cocco презентира пред участниците в конференцията, преподаватели и курсанти същността, основните характеристики и функционалните възможности на платформата 3DEXPERIENCE на  френския концерн Dassault Systèmes.

Заместник-началникът по професионалното обучение и международното сътрудничество полковник Андриян Колев благодари на всички, благодарение на които се задълбочава и хармонизира съвместната дейност между науката, образованието и бизнеса.

Така ВВВУ „Георги Бенковски“ се нарежда до българските ВУЗ-ове и индустриални фирми, които вече успешно работят в областта на дигитализацията на университетското образование, научната дейност и производството, използвайки високотехнологичните проекти на Dassault Systèmes.