Прокуратурата в Плевен наблюдава досъдебно производство за убийство в село Еница

Днес, 27.07.2022 година, в сградата на ОД на МВР – Плевен бе проведен брифинг, по повод наблюдаваното от Окръжна прокуратура – град Плевен досъдебно производство за извършено убийство на 44-годишен мъж в село Еница, обл. Плевенска. Участие взеха зам.-окръжният прокурор на Окръжна прокуратура – град Плевен Дияна Илиева, зам.-директорът на ОД на МВР – Плевен Николай Николов и началникът на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР Христо Терзиев.

Зам.- окръжният прокурор Дияна Илиева запозна медиите с проведеното до момента разследването и съобщи, че за 24 часа са задържани петима мъже, като към момента е доказана съпричастността на двама от тях в извършването на убийството, а по отношение на другите трима все още се установява дали имат участие в престъплението. Тя оповести, че поводът за убийството е възникнало пререкание между извършителите и жертвата в питейно заведение в село Еница, обл. Плевен. Прокурор Илиева заяви, че са осъществени множество действия по разследването за кратък период от време, при изключително добра координация и взаимодействие с органите на ОД на МВР град Плевен и посочи, че предстои привличане на виновните лица в качеството на обвиняеми за убийството и постановяване на задържане за срок до 72 часа от наблюдаващия прокурор.

От своя страна зам.-директорът на ОД на МВР град Плевен Николай Николов запозна присъстващите журналисти с дейността по разкриване на престъплението и работата на служителите на МВР и съобщи, че установените с категоричност извършители са криминално проявени лица. 

След изнасянето на тази информация, прокурорът и полицейските служители отговориха на въпросите на представителите на медиите.

%d bloggers like this: