Как да изберете и инсталирате луксозно стенно покритие в банята

Решете как да гледате на Луксозното

Преди да навлезете в тънкостите на избора на стенно покритие, трябва да се уверите, че знаете как искате да го гледате. Не искате да виждате стена в банята, покрита само с луксозни тъкани и кърпи, това ще ви накара да се чувствате така, сякаш сте отседнали в петзвезден хотел, но не и в действителност. Уверете се, че това е външният вид, към който се стремите.

Не е задължително да покриете цялата стена, няма правила за това с колко пространство разполагате, но най-добре е покритието да е поне по дължината на стената. Това ще гарантира, че ще се запази визията, към която се стремите.

Добавете нов цвят в пространството си

Можете да превърнете всяка баня в своя собствена с нова стенна облицовка, но също така можете да направите пространството по-луксозно с нов цвят. Независимо дали става въпрос за смел и ярък цвят или за по-спокоен нюанс, добавянето на цвят в пространството ще го извиси. Не е необходимо да използвате твърде смел или крещящ цвят, а нещо, което допълва останалата част от интериора и същевременно създава усещане за лукс.

Инвестирайте в луксозни материали

Няма нужда да пестите от луксозното, но и не искате да прекалявате и да харчите куп пари за него. Можете да намерите луксозни материали на разумна цена, а има и много онлайн магазини, които предлагат декор от висок клас на достъпни цени. Можете също така да пазарувате луксозни материали в местния магазин за стари вещи; може да се изненадате от това, което ще намерите. Едно нещо, което трябва да имате предвид, е видът на луксозните материали, които избирате. Най-добре е да стоите настрана от кожа и велур, тъй като тези материали е по-вероятно да покажат петна и бръчки. Вместо това търсете луксозни материи със сложни шарки или цветове, или такива, които са изработени от луксозни материали като коприна, велур или вълна.

Поставете луксозни мозаечни плочки

Ако сте успели да намерите идеалния луксозен текстил и сте избрали правилния цвят, време е да добавите мозаечен сюжет в пространството. Изборът на мозайка с шарка е чудесен начин да добавите цвят и текстура в малко пространство.

Когато сглобявате мозайката си, не е задължително да се придържате към един модел или една тема; можете да включите елементи от вашия интериор, любимите си снимки или каквото друго ви хрумне. Единственото правило е, че мозайката трябва да бъде поставена на стена, която може да понесе съответната степен на износване. Ако разполагате с голяма баня с голямо луксозно помещение, можете да изберете по-абстрактен модел или да създадете микс и съчетание, което прави луксозното помещение по-уникално.

Източник: album.bg

%d bloggers like this: