Община Плевен се присъединява към Европейския ден без автомобили

Чрез масова спортна проява, включена в Спортния календар за 2022г., Община Плевен се присъединява към Европейския ден без автомобили, за да популяризира екологичните и здравословни начини на придвижване, включително пеша, с обществен транспорт и/или с алтернативни транспортни средства. С това спортно мероприятие Община Плевен участва в Национален конкурс на „НЕСТЛЕ ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2022“ за финансиране на общински проект за изграждане на стрийт фитнес комплекс в парк „Кайлъка“.
17:00 ч. безплатно пътуване с първия плевенски тролейбус от спирка „Подстанция“ (жк „Дружба“) по линията на тролей №5 до жп гара и до Община Плевен. Тролеят ще спира на всички спирки по маршрута.
18:00 ч. сборен пункт на участниците на паркинга на Община Плевен. Символично шествие към Пеещия фонтан пеша или с алтернативни на автомобилите превозни средства за придвижване в градска среда – колелета, тротинетки, скейтбордове, ролери, ховърбордове . Начало на велопоход от читалище „Съгласие 1869“ по велоалеята на ул. „Вардар“.
18:15 ч. открит урок по Безопасност на движението пред ЦРД.
18:45 ч. теглене на томбола за всички участници. 

%d bloggers like this: