С „Гласовете на бъдещето“ в читалище „Съгласие“ стартира нов културен проект в Плевен

С концерта „Гласовете на бъдещето“, на който плевенчани се насладиха снощи (20 септември) в зала „Емил Димитров“ на НЧ „Съгласие 1869“, стартира нов културен проект в Плевен. Той ще се реализира съвместно от най-старото читалище в региона, Симфониета Враца, НМА „Проф. Панчо Владигеров, с подкрепата на БАРОК (Българска асоциация на работодателите в областта на културата) и предвижда от 4 до 6 подобни концерта за творчески сезон. Това стана ясно на специална пресконференция в БТА – Плевен, която се състоя малко преди концерта. Участие взеха Ивайло Атанасов – председател на настоятелството на НЧ „Съгласие 1869“, Христо Павлов – директор на Симфониета Враца и главен диригент, проф. д-р Момчил Георгиев – преподавател в НМА „Панчо Владигеров“ и главен секретар на БАРОК, и Стоян Буюклиев – студент, солист в „Гласовете на бъдещето“.

Проектът дава възможност за изява на млади таланти с бъдеще на голямата сцена, от една страна, от друга страна работи за утвърждаване на идеята за мултиплициране на създаден вече културен продукт – по този начин трудът на артистите не се неглижира и забравя, а културният продукт достига до по-широка аудитория. Подобна инициатива се реализира отдавна във Враца, дойшо е време да се правят и на други места такива концерти.

В музикалното събитие участваха студенти, млади дарования от Музикалната академия, които се раздадоха на публиката, а тя от своя страна оцени и аплодира подобаващо. Прозвучаха сложни и красиви арии от Чайковски, Веселин Стоянов, Жорж Бизе, Джакомо Пучини, Жул Масне, Джузепе Верди, Винченцо Белини, Лео Делиб и др. На сцената пяха Анелия Атанасова, Стоян Буюклиев, Ивелина Рашкова, Вероника Караколева, Криста Петкова, Вивиен Георгиев, Дамяна Цветкова, Теодора Марчева.

%d bloggers like this: