Съставките в добрата корейска козметика, които успокояват раздразнената кожа

Качествената корейска козметика печели все повече почитатели в различни страни по света поради факта, че компаниите използват предимно природни съставки при разработването на своите продукти. Философията на нежната и щадяща корейска козметика гласи, че грижата за кожата трябва да е дългосрочна, тъй като стремежът към моментални резултати може да доведе до неприятни последици. Поради тази причина компаниите за корейска козметика предлагат продукти, които са безопасни за дълготрайна употреба, комбинират се и се допълват успешно и действат благотворно за разрешаването на различни кожни проблеми и несъвършенства.

Раздразнението е проблем, с който се сблъсква всеки тип кожа, но избирайки корейска козметика ще намерите решение

От кожни раздразнения страдат не само хора с прекалено чувствителна кожа. С подобен проблем може да се сблъска всеки, а факторите, които допринасят са продължителен стрес, прекомерно излагане на слънце или замърсяване на въздуха. Кожно раздразнение може да предизвика и неправилно избран или прекалено агресивен козметичен продукт. Може да се сблъскате с този неприятен ефект също ако прекалите с ексфолирането или почистването на лицето ви продължава прекалено дълго. Без значение какво е предизвикало кожното раздразнение, добре е в такива случаи да имате продукти корейска козметика за “първа помощ”.

Кои съставки в продуктите корейска козметика най-ефикасно успокояват кожата

Ниацинамид, известен също като витамин B3 помага за укрепване на кожната бариера, но също така има противовъзпалителни и озаряващи свойства.

Пантенолът влияе благотворно на чувствителната кожа. Той поддържа оптималния хидробаланс, притежава противовъзпалителни свойства и облекчава сухота, сърбеж и зачервяване на кожата.

Алантоинът изглажда кожата и ускорява заздравяването на рани. Добри естествени източници на тази съставка са цвекло, пшенични кълнове и тютюн.

Екстракт от зелен чай в корейска козметика може да донесе много ползи за вашата кожа. Зеленият чай е известен като много ефективен антиоксидант и има обширни успокояващи свойства. Колоидният овес е официално одобрена съставка за защита на кожата от 2003 година. Ефективен е за облекчаване на сухота, сърбеж и кожен дискомфорт. Доказана е неговата безопасност и ефективност при лечение на определени кожни заболявания като екзема, псориазис, а също и дерматит. 

Екстрактът от алое вера е богат на успокояващи свойства. Използва се от векове за лечение на изгаряния и рани, особено популярен бил по време на войни. В наши дни екстрактът от алое вера най често се включва в продукти корейска козметика, които се използват за възстановяване на кожата след слънчеви изгаряния.

Екстрактът от лайка е известен с мощното си успокояващо въздействие. Една от най-ценните съставки на лайката е летливо масло, наречено бизаболол, което действа противовъзпалително и е силен антиоксидант, който подобрява цялостното състояние на кожата.

Азиатската центела е лечебно растение, което се използва в народната медицина от стотици години. Заради активните си съставки е един от най-ценните елементи, използвани при разработването на корейска козметика. Продуктите с азиатска центела подобряват скоростта на заздравяване на рани, насърчават производството на колаген и работят за успокояване на раздразнената кожа.

Екстрактът от корен от женско биле ефективно успокоява кожата и изравнява тена. Полезното му въздействие се дължи на неговия компонент глабридин, който притежава антиоксиданти и противовъзпалителни свойства.

Всички натурални съставки, използвани в добрата корейска козметика, помагат за облекчаване дразненето, сърбежа и зачервяването на кожата, като тушират възпалителните процеси. Благодарение на благотворното им въздействие кожата постепенно, но устойчиво, се възвръща към естествения си, здрав и свеж вид.

%d bloggers like this: