Миникредити: какво представляват и защо могат да са ни полезни

Миникредитите или личните заеми се различават от традиционните кредити главно по размера на сумата, която се отпуска на тези, които кандидатстват за тях. Основната им цел е да помогнат на хората да посрещнат допълнителни разходи, които иначе не биха могли да покрият. Някои примери са вноска за автомобил или ипотека, ремонт или университетски такси. За бързи мини заеми обикновено може да се кандидатства онлайн, а процесът на кандидатстване е лесен. За разлика от традиционните заеми, за получаването им няма много изисквания, но условията обикновено не са много изгодни за кандидата.

Какво представляват миникредитите онлайн?

Микрокредитите или микрозаемите са тези, които се отпускат за много малка сума пари. За разлика от традиционните лични заеми, изискванията, необходими за получаването им, са много по-малко строги. По този начин обикновено не е необходимо да имате поръчител или да оставите имущество като обезпечение, за да получите един от тези мини заеми без изисквания.

Друго голямо предимство на мини-заемите обикновено е по-бързият процес на получаването им в сравнение с други по-големи заеми. Така за незабавни минизаеми можете да кандидатствате онлайн, от уюта на собствения си дом, и обикновено за по-малко от ден ще получите отговор от финансовата институция, която сте потърсили.

Защо хората обикновено взимат тези онлайн заеми?

Причините могат да бъдат различни: от покриване на месечна вноска, която иначе не бихте могли да си позволите, до подпомагане на първоначалната вноска за автомобил или ремонт на вече притежавания след непредвидена повреда. Бързите микрокредити са още един инструмент, с който можете да посрещате ежедневните си плащания.

Не всички предимства обаче са свързани с кандидатстването за един от тези бързи онлайн минизаеми. Обикновено лихвите по онлайн микрокредитите са много високи, така че в дългосрочен план те могат да се окажат по-голям проблем от този, който помагат да се реши.

Освен това условията за погасяване обикновено не са гъвкави, така че тези, които се нуждаят от тези спешни микрокредити, могат да се окажат в по-тежко финансово положение.  

Източник:  emporiki.ro

%d bloggers like this: