Най-голямата кандидатстудентска борса в Северна България отвори врати в Плевен

Най-голямата кандидатстудентска борса в Северна България отвори врати днес в Плевен. Събитието е организирано от Община Плевен за ученици от гимназиалните класове и техните родители. Борсата предоставя информация за предимствата на висшите учебни заведения; техните специалности; изпитите, условията, таксите, процедурите и сроковете за кандидатстване и записване. Днес и утре ще се представят тематични презентации и са осигурени възможности за консултации с образователни експерти и лични срещи с представителите на учебните заведения.

На официалното откриване присъстваха зам.- кметът Милен Яков и директорът на дирекция „Хуманитарни дейности” при Община Плевен Стефка Григорова.

Община Плевен има амбицията да организира ежегодно кандидатстудентската борса „Избирам да уча и остана в България” по това време на годината. Избирам да уча – това е пътят, който трябва да поеме всеки млад човек. И още по-важното послание – да остане в България! Бъдете уверени, че българските университети ще Ви дадат знанията, които ще Ви водят по пътя на живота. Направете информиран избор., с тези думи приветства присъстващите г-жа Григорова.

Народни танци с красива хореография на малчуганите от ДГ „Незабравка” и ученици от ПГ по електроника и химични технологии „Проф. Асен Златаров“- Плевен бе музикалният поздрав към участниците.

Със специализирани информационни щандове участват 32 висши учебни заведения. „Избирам да уча и остана в България” Ви очаква на 17 и 18 март!

%d bloggers like this: