Идеи за обзавеждане на детска баня

Децата много обичат обстановката в банята, стига да е направена за тях. Там те могат да играят с един от най-приятните елементи, водата. В банята ваните и мивките се превръщат в места за морски битки, тоалетната се превръща в кресло, където могат да слушат истории и приказки, разказвани от родителите. Накратко, въображението, особено за най-малките, няма граници и банята е място, където се случват чудни неща.

Необходимо е обаче банята да се обзаведе по подходящ начин, да се намерят идеи за обзавеждане, които да преобразят малката среда и да я направят по-привлекателна дори за тези, които не искат да си мият зъбите вечер или да вземат душ.

Много компании за мебели за баня са помислили за колекции, специално посветена на децата. В една удобна и освежена баня всичко следва да е удобно за децата – трябва да присъстват малки  мивки и тоалетни за тях. Цветните смесители, с поставките за четки за зъби във формата на животни, също намират място в детската баня.

Що се отнася до елементите на обзавеждане, изборът е голям. Ваната също може да се адаптира към всеки тип корито, дори и към класическите 60 × 60 cм., когато е надуваема. Тя може да изпуска въздуха и да се прибира дори в най-малките ъгли.

За тези, които искат твърда вана, има модели, които са особено подходящи за новородени, защото имат опора, направена специално за тях, за да не се свличат към дъното.

Специално проектирани мивка, създадени за най-малките с огледало и поставка за четка за зъби, могат да се адаптират към ваната.

Музикалните гърнета свирят мелодии, когато детето се облегне. Те могат да се използват и като редуктори в тоалетната на възрастните. Табуретките и пластмасовите столчета помагат на малкото дете да използва мивката на възрастните и да мие зъбите и ръцете си напълно самостоятелно.

Оригиналните комплекти стикери за стена са наистина красиви. Стикерите могат да бъдат прикрепени към плочки за баня, за да пресъздадат подводна среда. Създайте баня в морски стил, изработена от красиви цветни риби, с подходящи комплекти мат и душ завеса. Ако къпете дете си под душа, оригинални душ завеси с морски принтове са идеален избор, за да избегнете намокрянето на цялата баня.

Банята, особено за деца, трябва да е топла дори в най-студените месеци. За измерване на температурата на околната среда има цифрови термометри, докато за определяне на температурата на водата има електронни термометри във формата на забавни морски обитатели.

Източник:  bulgaria24.tv

%d bloggers like this: